Top 7 alimente care reglează glicemia


Nivelul glicemiei influențează foarte mult starea de sănătate, de aceea este foarte important ca acesta să fie echilibrat cu ajutorul unui regim alimentar sănătos, bogat în vitamine, minerale și nutreienți.

Iată ce plante ajută la păstrarea unui nivel optim al glicemiei:

1. Scortisoara

In mod obisnuit, scortisoara este folosita pe post de condiment pentru aromatizarea prajiturilor sau bauturilor. Insa este bine sa stii ca scortisoara poate fi intrebuintata si ca planta medicinala, intrucat are numeroase beneficii pentru sanatatea ta. De exemplu, ceaiul de scortisoara reduce nivelul glicemiei si o mentine in limite normale. Astfel, poate preveni diabetul de tip 2.

2. Urzica

Urzica este o planta medicinala care poate contribui la reducerea nivelului de zahar din sange. Aceasta verdeata de primavara contine ingredinte active care curata sangele de depunerile de grasimi si reduc nivelul de colesterol. Ceaiul de urzica este, astfel, un excelent detoxifiant, insa nu este indicat sa abuzezi de el, deoarece poate scadea prea mult nivelul de zahar din sange si tensiunea arteriala.

3. Ginseng

Daca vrei sa-ti reglezi glicemia, consuma cu regularitate ceai de ginseng. Acesta contine compusi numiti saponine, care aduc tensiunea arteriala la un nivel optim si scad colesterolul. Ginsengul este excelent pentru zilele in care iti doresti sa ai o energie debordanta si o stare de bine, intrucat iti revitalizeaza corpul.

4. Ceai verde

Studiile arata ca ceaiul verde contine polifenoli care regleaza glicemia si te ajuta sa mentii nivelul zaharului din sange la cote normale. Este bine sa consumi ceai verde si pentru prevenirea altor afectiuni, cum sunt bolile cardiovasculare, de exemplu.

Citește mai departe pe Ele.ro

Comentarii Facebook