Adevarul.ro și-a cerut scuze pentru că a publicat o știre inventată de un ziar de umor din Israel

 

Adevărul.ro și-a cerut scuze de la cititori după ce a preluat și publicat o știre dintr-o publicație israeliană care anunța că Rusia a decis ”în semn de bunăvoinţă”, să elibereze ultimul prizonier german din cel de-al Doilea Răzvoi Mondial.

 

Sursa citată http://worldnewsdailyreport.com, este o publicație de satiră și umor.

 

Jurnaliștii români au căzut în plasă și nu au verificat titlurile de pe prima pagină din acest site și nici informațiile de la rubrica ”despre acest site”, scrie reportervirtual.ro.

 

World News Daily Report este un site de satiră (…). Toate știrile de pe site-ul worldnewsdailyreport.com sunt inventate(…). Orice asemănare cu realitatea este pur întâmplătoare, cu excepția referirilor la politicieni sau vedete, caz în care informațiile se bazează pe persoane reale, dar poveștile sunt totuși pur inventate”, titrează publicația de satiră și umor.

 

Numai adevărul.ro și-a cerut scuze petru gafa comisă, cu toate că și alte site -uri din România au prezentat materialul. ”Adevărul a preluat o informaţie neverificată de la site-ul World Daily News Report din Israel. Informaţia nu este confirmată şi regretăm eventuala inducere în eroare a cititorilor noştri”, notează autorul articolului, Dan Anghel.

Comentarii Facebook