Supermarketul Billa Central, amendat cu 30.000 de lei pentru marfa expirata si reetichetata


Supermarcketul Billa Central a fost amendat de inspectorii de la Protectia Consumatorilor Cluj cu 30.000 de lei, sanctiunea maxima, pentru ca reetichetau produsele expirate.

"Am facut control la Billa in magazinul Central, marti dimineata la ora 8.00, si le-am gasit pe angajate in timp ce dezambalau produse si aplicau un alt termen de valabilitate. Era cazul icrelor, spre exemplu, care expirau, dar am gasit si caserole de carne goale, in timp ce produsele expirate nu erau nicaieri", a declarat pentru Stiri de Cluj seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj, Mircea Radu.

 

Hipermarketul Carrefour, amendat la Cluj cu 30.000 de lei pentru reclama mincinoasa, in urma plangerii unui clujean

 

Reprezentantii supermarketului au pus la punct o schema prin care reuseau ca in gestiune sa nu apara produse expirate. "Toate produsele aveau documente de retragere, dar nu am vazut niciun produs retras din consum pentru ca a expirat. Dau jos eticheta si ambalajul original, dupa care schimba eticheta si produsul ajunge iarasi in consum. Produsul este scazut din gestiune ca produs neconform. Le apare la scazamant si Protan (n.red. firma care pria produsele din carne expirate) le ia la kilogram produsele si nu ii intereseaza daca preiau paine veche sau alte produse. Nimeni nu mai verifica", a mai spus Mircea Radu.

 

Hipermarketul Real Cluj, amendat cu 30.000 de lei pentru "disparitia" peste noapte a produselor expirate EXCLUSIV

 

Seful CJPC Cluj nu a putut spune ce se intampla cu produsele dupa ce sunt reintroduse in gestiunea firmei. "Ei scad bonurile si produsul dispare din evidenta. Apoi, acesta este repus pe raft ca fiind conform, dar stocurile nu stim cum sunt justificate. Acolo trebuie sa intervina alte institutii ale statului care au atributii", a mai spus Mircea Radu.

Amenda pentru Billa Central, supermarket deschis in luna august, este de 30.000 de lei.

Comentarii Facebook