Chiriile din Cluj sunt PREA mari! Cât e o chirie în Cluj față de alte orașe

 

Chiriile din Cluj-Napoca sunt nejustificat de mari, dar de multe ori proprietarii mențin prețul mare, astfel că mulți preferă să se mute în Florești.

 

În Cluj-Napoca, chiriile la două camere pornesc de la 200 de euro pe lună, pentru un apartament de aproape 40 de metri pătrați utili din zona Gheorgheni.

 

În comuna Florești însă, ce s-a dezvoltat în ultimii ani ca un cartier rezidențial al Clujului, un apartament de 52 de metri pătrați, în bloc nou, poate fi închiriat cu 170 de euro pe lună. 

 

În zona ultracentrală a orașului, un apartament în vilă, amenajat modern, cu o suprafață de 110 metri pătrați, are un preț cerut de 800 de euro pe lună.

 

În Capitală, cele mai ieftine locuințe cu două camere pot fi închiriate cu mai puțin de 200 de euro pe lună, conform imobiliare.ro.

 

În Timișoara, proprietarul unui apartament de 50 de metri pătrați, situat la mansarda unei vile din zona Bălcescu, solicită un preț de 140 de euro pe lună. În zona Piața Unirii însă, o locuință de 106 metri pătrați utili, amenajată modern și amplasată tot la mansarda unei vile, poate fi închiriată cu 1.000 de euro pe lună.

 

În Brașov, un apartament cu două camere confort doi, cu o suprafață utilă de 36 de metri pătrați, are un preț cerut de 150 de euro pe lună. Pe de altă parte, în zona Centrul Istoric, un apartament într-un ansamblu rezidențial nou (construcție 2011) poate fi ocupat în schimbul a 1.200 de euro pe lună.

 

La Constanța, în zona Tomis Nord, un apartament cu două camere în bloc vechi, cu o suprafață de 52 de metri pătrați utili, are un preț cerut de 800 de lei pe lună (echivalentul a circa 180 de euro).

 

De asemenea, în Iași, în zona Podu Roș, proprietarul unui apartament cu două camere – mobilat și situat la etajul doi din patru – solicită 160 de euro pe lună.

Comentarii Facebook