CEO -ul Wizz Air: Dacă Tarom dă faliment, va fi înlocuită într-o oră de companiile private

 

CEO -ul Wizz Air, Jozsef Varadi, a comentat care este situația Tarom și cum vede intrarea companiei low cost pe piața internă din România.

 

Jozsef Varadi a spus că zborurile interne ale Wizz Air se pot extinde pentru că în România drumurile sunt proaste, iar transportul feroviar este deficitar.

 

De asemenea, CEO -ul Wizz Air a spus că dacă Tarom ar da faliment, locul companiei aeriene de stat va fi luat de operatorii privați într-o oră.

 

Cred că piața internă de zboruri din România suferă modificări importante. Wizz Air a alocat avioane mai multe în România și va face la fel și acum. Am observat că și concurența europeană intră pe același sector de piață. 

 

Dar noi suntem cea mai mare companie aeriană care zboară din România. Avem 9 aeroporturi pe care operăm. Asta va pune o mare presiune pe Tarom și pe alte companii ineficiente, iar Tarom este una dintre acestea. Vom vedea ce se întâmplă cu Tarom, dar noi suntem pregătiți să ne implicăm mai mult dacă trebuie. 

 

Vreau să vă amintesc ce s-a întâmplat acum 4 ani, la Budapesta, cu compania Malev (n.red. fosta companie aeriană de stat a Ungariei). Malev avea 3,5 milioane de locuri vândute pe an și a intrat în faliment. După șase ore de la anunțarea acestei decizii, celelalte comapanii aeriene au anunțat 4 milioane de locuri pe piață și au luat locul Malev.

 

Având în vedere viteza cu care trăim acum, Tarom va fi înlocuită într-o oră pe piața din România”, a spus Jozsef Varadi.

 

Wizz Air a prezentat un nou avion la Cluj, la împlinirea a 12 ani de activitate FOTO/VIDEO

Comentarii Facebook