Un artist danez uimeste lumea cu sculpturile sale din ... hartie

Peter Callesen foloseste pentru operele sale de arta doar lipici, un cuter si o foaie de hartie A4. Artistul are 41 de ani si foloseste o tehnica speciala pentru a "modela" hartie, in asa fel incat din mana lui ies sculpturi incredibile.

Callesen poate realiza practic orice. De la scheletul unei maini, pana la insecte, cladiri sau statuete de mici dimensiuni.

Precizia de care da dovada transforma o foaie de hartie care valoreaza cativa banuti, intr-o opera de arta care se vinde cu 4.000 de euro.

Pentru fiecare model, Peter Callesen lucreaza pana la doua saptamani pentru a le desena, taia si "modela". Daca el face o taietura gresita sau daca isi da seama ca nu va reusi sa realizeze "modelul" dorit, trebuie sa o ia de la inceput. Acest lucru nu il deranjeaza insa deoarece face totul cu multa pasiune. El marturiseste ca ii place sa creeze modele care au o poveste si spune ca modul in care se transforma o banala foaie de hartie intr-un model 3D este cu adevarat "magic".

Artistul originiar Copenhaga foloseste hartia si nu alt material deoarece "este foarte familiara tuturor. Hartia este cel mai folosit misloc de a duce informatii dintr-un loc in altul, asa ca toti o cunoastem, fiecare am mototolit o hartie si am vazut ca e capabila sa ia diverse forme".

Peter Callesen a expus pana acum in numeroare locuri din lume, inclusiv la Londa, New York sau Seul.

Comentarii Facebook