VIDEO. Imagini de o frumusețe naturală nemărginită, cu rotitul cocoșului de munte din Parcul Natural Apuseni


Nu de mult, s-a încheiat perioada de reproducere a cocoșului de munte, iar cei de la Parcul Natural Apuseni au întocmit un material video senzațional, realizat în cadrul activităților de monitorizare.

„Perioada de reproducere începe la mijlocul lunii aprilie-începutul lunii mai; aceasta variază în funcție de latitudine. Ponta este formată din 4 -12 ouă, incubația este realizată de către femelă și durează 24 - 29 de zile. Cuibul este o adâncitură căptușită cu iarbă, ace de conifere, crenguțe și pene; acesta este construit de către femelă și este amplasat la baza arborilor. Este o specie poligamă, masculul se împerechează cu mai multe femele. Specia preferă pădurile mature de conifere, cu zone umbroase și tufe cu fructe de pădure, adesea cu sol umed și presărate cu luminișuri, mlaștini sau poieni. Urcă altitudinal până în zona jnepenișurilor și a ienupărișurilor situate la periferia pajiștilor alpine”, au transmis aceștia.

„Așadar nu ne rămane decât să ocrotim această pasăre care este cu totul aparte pentru fauna României”, au mai ținut să sublinieze angajații parcului.

Comentarii Facebook