Unde este situat ”ștrandul fără fund”! Oamenii merg pentru frumusețea locului, dar și pentru sănătate - FOTO


Băile sărate sunt preferatele multor români, fiind și extrem de bune pentru sănătate. Chiar dacă toamna bate la ușă, încă vor mai fi zile în care ne putem scălda, așa că azi vă propunem ca destinație ”ștrandul fără fund”. 

Ocnele Mari, situate la doar 5 km de Râmnicu Vâlcea, oferă turiștilor o vacanță pe cinste, mai ales că în zonă sunt și alte destinații care pot fi vizitate. Concentrația de salinitate din bazinele de acolo este uimitoare, având peste 300 de grame de sare/litru de apă, ceea ce înseamnă o concentrație de zece ori mai mare decât la Marea Moartă, unde salinitatea este de doar 34%/litru de apă.

”Ștrandul fără fund” este amplasat pe gura unei foste mine de sare ce are o adâncime de 80 de metri și este căutat de cei care vor să facă o cură cu apă sărată. Expunerea repetată la băi cu sare poate fi benefică pentru tratarea reumatismului, creșterea imunității, diminuarea durerilor articulare, creșterea mobilității articulare, ameliorarea problemelor ginecologice și pentru creșterea imunității.

strand-5.jpg

În complexul unde este ”ștrandul fără fund” sunt amplasate două bazine cu apă sărată, o mini-piscină pentru copii (cu apă dulce), șezlonguri, umbrele, plajă cu nisip, loc de joacă pentru copii, dușuri și unități de cazare.

Tarife adulți: Acces 1 intrare: 35 de lei, acces 2 intrări/zi costă 50 de lei, acces între orele 18:00 – 20:00, în timpul săptămânii, de luni până joi, costă 20 de lei, iar închirierea unui baldachin costă 30 de lei.  Copiii mai sub 3 ani au gratuitate. În limita disponibilității, în prețul biletului de intrarea este inclus și un șezlong.

Cazările în zonă sunt și ele suficiente. Puteți închiria cameră dublă, triplă sau apartament în bungalowouri, cel din urmă având ieșire directă la plaja. Tarifele încep de la 300 de lei/zi pentru camera dublă, 320 pentru camera triplă și 370 de lei pentru un apartament.

strndd.jpg

Comentarii Facebook