Marti 16 August

Turist român țepuit în Thassos. A apărut ”taxă de pahar” și ”taxă de capac”


Turiștii românii continuă să relateze despre țepele pe care trebuie să le îndure în Grecia.

Dacă vedeți pe undeva 0.05 cenți și nu știți ce e, să știți că e taxa de pahar și taxa de capac. Eu până azi nu am mai văzut”, a scris, zilele trecute, un turist român aflat în Thassos.

Românul a explicat totul pe un grup public pe Facebook, dedicat zonei Thassos.

Un alt român a spun că tariful pentru un șezlong e mai mic decât în Mamaia. ”Acum la Marble beach… Aveți o băutura în banii ăstia”, a scris, zilele trecute, un turist român. Calculul arată că vorbim despre 63 de lei, adică sub prețul de 100 de lei cât este la noi.

Turiștii s-au plâns și de scumpirile tot mai mari

Într-o postare publicată în grupul de Facebook Forum Grecia, românii au dezbătut preţurile afişate de restaurantele greceşti și au oferit o serie de sfaturi pentru a alege cel mai avatajos restaurant.

Având în vedere creşterea spectaculoasă a preţurilor la alimente şi carburanţi nu mai putem compara cu anul trecut. Contează mult unde alegeţi să mâncaţi. În Paralia Katerini, preţurile au fost decente (mult mai mici decât în România)”, e observaţia unui turist român.

Mâncăm greceşte. Adică am invăţat să împărţim. Un peşte mai mare împărţit la două persoane e mult mai bun decât doi peşti mai mici, fiecare la aceleaşi 2 persoane şi s-ar putea să fie şi mai ieftin. Comandăm două feluri de mâncare şi le mâncăm împreună, nu fiecare cu porţia lui. Sau, varianta cea mai bună, comandăm 3-4 mese, fără "fel principal", şi le împărţim. La sfârşit suntem mai sătui decât fiecare cu porţie unică şi mai încântaţi că am încercat mai multe. 1 fel de mese rar depăşeste 7-8 euro”, a spus cineva.

De Paşte, o masă în patru cu feluri principale, băuturi, cafea, două antreuri și desertul din partea casei 60 de euro”, a povestit altcineva.

Depinde ce mâncaţi, ce beţi. Peşte, carne... La tavernă, dacă mâncaţi carne (frigărui, pui, porc) şi salată, suc, vin, cam 15 euro de persoană. Peştele este puţin mai scump”, a fost o altă opinie.

10-13 euro media de persoană, cam acolo se învârte preţul, sunt şi excepţii bineînţeles şi în plus şi în minus.

Dacă mergeţi la restaurantele din frontul cel mai îndepărtat de plajă, acolo unde este plin de greci, preţurile sunt rezonabile! Nu ştiu ce înseamnă o masă de patru persoane. Pâinea şi ardeiul iute sunt destul de scumpe! Dacă nu mâncaţi pâine şi nu doriţi nici apă, pentru că o să consumaţi alte tipuri de băuturi, le refuzaţi din start pentru că le veţi găsi pe nota de plată”.

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook