Știai că poți zbura mai ieftin?


Atunci când îți planifici vacanța, biletul de avion este de cele mai multe ori cea mai scumpă parte a călătoriei și factorul decisiv în alegerea destinației. Indiferent dacă călătorești singur sau cu familia, găsirea unui bilet de avion la un preț redus îți poate da mari bătăi de cap. Totuși, există diverse metode prin care poți găsi bilete de avion ieftine și îți poți transforma călătoria mult visată în realitate.

Este flexibilitatea cheia găsirii unui bilet de avion ieftin?

Dacă ești în căutare de bilete avion, ar trebui să știi că prețul acestora variază foarte mult în funcție de ziua din săptămână sau de perioada din an. De exemplu, foarte multe familii vor să călătorească atunci când copiii au vacanță, dacă vrei să călătorești atunci când vrea toată lumea, prețul va fi mai mare. Deci da, flexibilitatea este cheia. Fii flexibil în ceea ce privește planurile de vacanță și vei putea să economisești bani atunci când călătorești cu avionul.

De cele mai multe ori este mai ieftin să zbori în mijlocul săptămânii sau cu zboruri care sunt dimineața foarte devreme sau noaptea târziu. De asemenea, prețurile vor crește foarte mult dacă în locația unde dorești să călătorești urmează să se organizeze festivaluri, evenimente sportive sau concerte.

stiai-ca-poti-zbura-mai-ieftin-2.jpg

Fii cu ochii pe ofertele speciale!

Înainte de a începe să cauți bilete, asigură-te că te-ai uitat la ofertele speciale de pe site-urile companiilor de transport aerian. Este bine să te înscrii din timp pentru a primi e-mailuri cu ofertele companiilor aeriene, de cele mai multe ori s-ar putea să nu se potrivească cu căutările tale, dar ar fi păcat să nu profiți de ocazie dacă să întâmplă să aibă oferte în concordanță cu criteriile tale. De cele mai multe ori, ofertele sunt disponibile pentru perioade scurte de timp, maxim 24 de ore și într-un număr limitat de locuri. În plus, companiile aeriene oferă adesea bonusuri pentru călătorii care aleg să zboare des cu o anumită linie aeriană sau de ziua de naștere. 

Ar trebui să cauți locuri individuale sau pentru mai multe persoane?

În cazul în care călătorești cu prietenii sau familia încearcă să nu cumperi toate biletele unul lângă celălalt sau grupate. De obicei, companiile aeriene calculează costul locurilor în funcție de numărul acestora și cât de apropiate dorești să fie. Dacă scaunul A costă 200 de dolari, și dorești să ocupi și scaunele B și C, prețul acestora va fi mai mare. Din acest motiv, încearcă să achiziționezi bilete pentru o singură persoană, iar ulterior să le alegeți și pe cele de lângă dacă mai sunt disponibile. Chiar dacă se vor ocupa până vei finaliza procesul de achiziție pentru toate și trebuie să stați mai depărtați, puteți economisi sume de bani importante, pe care le puteți cheltui pe alte lucruri în vacanță. 

stiai-ca-poti-zbura-mai-ieftin-3.jpg

Cât de devreme ar trebui să îmi rezerv zborul pentru a putea profita de un preț bun?

Tarifele companiilor mari cresc dacă perioada pe care o selectezi pentru călătorie este apropiată de data în care te afli. Nu aștepta până în ultimul moment pentru a rezerva un bilet de avion, dar nici nu rezerva prea devreme, cel mai bun moment pentru a rezerva un zbor este cu aproximativ 3 luni înainte sau cu 5 luni dacă dorești să călătorești în plin sezon. Deoarece oamenii care rezervă zboruri în ultimul moment tind să fie oameni de afaceri sau călători pentru care prețul nu contează, companiile aeriene modifică tarifele pentru că aceștia sunt predispuși să plătească un preț mai mare pentru transport. 

Sunt rutele alternative o metodă bună să economisești atunci când călătorești?

Te ajută foarte mult să fii flexibil cu data sau cu destinația unui zbor, iar o altă metodă de a economisi bani este cea a flexibilității atunci când vine vorba de ruta pe care o parcurgi pentru a ajunge într-o anumită destinație. De exemplu, uneori s-ar putea să fie mai ieftin să călătorești din SUA la Paris cu o escală în Dublin. Într-adevăr ar putea însemna un zbor mai lung dar poți hotărî singur dacă merită sau nu să aștepți mai mult pentru a ajunge la destinație. Dacă îți dorești să călătorești din Iași și deja ți-ai ales destinația favorită, poți verifica cea mai avantajoasă ofertă aici https://www.esky.ro/bilete-de-avion/ci/ias/0/0/iasi

Comentarii Facebook