The Land Of Legends Antalya, cel mai mare parc de distracții din Europa de Est. Dacă vrei și mare, stai la Rixos Premium Belek - VIDEO și FOTO


Parcul de distracții The Land of Legends din Antalya și hotelul Kingdom sunt două adevărate bijuterii ale lanțului Rixos, unul dintre cele mai luxoase din Turcia.  Cei care vor și mare, pot alege Rixos Premium Belek, de unde se poate veni gratuit la parcul de distracții.

În luna aprilie, am poposit timp de două nopți la acest hotel, care pare a fi rupt dintr-un basm. Totul este conceput pentru fi pe placul copiilor, care sunt tratați ca niște prinți sau prințese. 

20210511_080820.jpg

20210511_080825.jpg

Hotelul Kingdom, de lângă parcul The Land of Legends, este impresionant. Interiorul este decorat ca în povești. Sunt jocuri și distracții la orice pas. Spre exemplu, la locul de joacă pentru cei mici este un ecran de circa 30 de mp, unde fiecare își poate teste priceperea la jocurile PlayStation sau Xbox. Experiența este atât de incitantă, încât și adulții jucau FIFA, cot la cot cu cei mici. 

WhatsApp Image 2021-05-10 at 19.34.04.jpeg

Camerele sunt pe măsură. Sunt decorate cu personaje imaginare, au un proiector pentru desene sau filme și câte un Xbox, dar este greu de crezut că cineva mai are timp să le folosească, după ce ajunge la parcul de distracții The Land of Legends, care te acaparează complet. 

Parcul este cel mai mare din Europa de Est și Asia de Vest, având cam tot ceea ce îți dorești. Cei care se cazează la hotelul Kingdom sau la Rixos Premium Belek beneficiază de intrare gratuită. Avantajul este că hotelul Kingdom este încorporat în parc, pe acolo fiind realizat accesul din exterior. Hotelul Rixos Premium Belek este la câțiva kilometri și accesul se face cu un microbuz, care face curse zilnice. Despre ultimul hotel, voi vorbi, însă, mai jos, pe larg. 

20210511_082639.jpg

20210511_083737.jpg

20210511_083741.jpg

Deocamdată turiștii din exterior nici nu pot ajunge la parcul de distracții, dacă nu sunt cazați la hotelurile Rixos. După luna iunie, însă, lucrurile ar putea să se schimbe, dar acest lucru trebuie întrebat la agenția de turism cu care mergeți. Această regulă are legătură cu pandemia COVID-19. Dar să revenim la parcul de distracții, adevărata vedetă a resortului. Unii spun că bate Disneyland -ul, dar asta este o chestiune subiectivă și trebuie testată pentru a putea fi făcute comparații. Atracțiile sunt suficiente pentru a umple mai multe zile dintr-o vacanță de 7 zile. 

20210511_152656.jpg

20210511_152701.jpg

20210511_152702.jpg

Eu am testat în primul rând cele două roller coastere: Hyper Coaster și Typhoon Coaster. Primul este un roller coaster uscat, iar al doilea este unul cu apă. Senzațiile sunt intense la ambele, dar Hyper Coaster -ul îți oferi senzații de neuitat. Eu m-am dat de 3 - 4 ori, ultima dată stând chiar pe unul dintre locurile din primul vagon, iar experiența nu o voi uita niciodată. Hyper Coasterul din The Land of Legends are 61 de metri, te învârte peste cap și te face să te întrebi: ”Ce a fost în capul meu, când m-am urcat în vagon... din nou?”. Roller coaster -ul are 1,2 kilometri, atinge viteza maximă de 115 km/h și a fost înscris în Cartea Recordurilor. 

Reprezentantul parcului mi-a spus că pentru 2021 aveau de gând să construiască încă un roller coaster, de 120 de metri înălțime, dar planurile au fost date peste cap de pandemie. Urmează ca în circa 2 ani, noua atracție să fie disponibilă.

Parcul The Land of Legends mai dispune de un cinematograf 5D, un canal venețian, un râu de aventură, piscină uriașă cu valuri și plajă, tobogane cu apă pentru cei curajoși și mai puțin curajoși. În total vorbim despre 97 de puncte de atracție, plus un acvariu cu delfini, rechini și pisici de mare uriașe. În fiecare seară este un show cu delfini, iar în timpul zilei se poate înota alături de aceștia, contra cost.

20210511_112018.jpg

Masa se poate lua chiar în parcul de distracții, fără a fi nevoit să mergi la hotel. Totul se rezolvă cu o brățară pe care o veți primi la cazare. În plus, se pot pune bani pe această brățară, pentru achitarea distracțiilor care nu sunt incluse. Banii nefolosiți pot fi recuperați la final. 

Sunt multe de povestit despre acest hotel minunat, dar mai bine vă invit să îl vizitați. 

De la Rixos Premium Belek se poate ajunge rapid la parcul The Land of Legends

Hotelul Kingdom nu are ieșire la mare sau piscină exterioară, în afara celor din parcul de distracție. Astfel că cei care vor și mare și piscină, dar și adrenalină se pot caza la Rixos Premium Belek, de unde există transport zilnic spre The Land of Legends, iar intrarea este gratuită.

Hotelul Rixos Premium Belek este dintr-o altă ligă. Este așezat pe malul mării, are o plajă superbă, și ocupă 40 de hectare. A fost construit în 2005 și a fost renovat în 2017. Este aproape cât un orășel mic.

Masa este la superlativ, la restaurante și baruri sunt servite băuturi europene, de la bere Corona, la whiskey de cea mai bună calitate și cocktailuri.

Piscina uriașă este încălzită, astfel că nu contează la ce oră faceți baie sau dacă afară nu este foarte cald. 

În privința pandemiei, vă pot spune că toți angajații de la Rixos sunt vaccinați și toți purtau mască. La fel ca la orice hotel care se respectă, la intrare în restaurante cei care nu aveau mască primeau una. De altfel în acest resort nu s-a depistat niciun caz de COVID-19 în rândul angajaților. Regulile sunt stricte. Aceștia sunt cazați într-o clădire învecinată, unde locuiesc permanent pe durata sezonului și beneficiază de controale medicale permanente.

Cum se poate ajunge la hotelurile din lanțul Rixos

Agenția de turism Hello Holidays a fost deschisă și a organizat un infotrip în zona Antalya, pentru a arăta cum sunt pregătite hotelurile pentru noul sezon. Hotelurile vizitate de mine și prezentate sunt sigure, regulile fiind testate

Agenția Hello Holidays oferă zboruri din Cluj-Napoca, Oradea și București. 

- București: din 7 mai până pe 8 octombrie 2021 (ultima cursă din sezon)

- Cluj-Napoca: 25.05 – 28.09.2021 (ultima cursa)

- Oradea: 8.06 – 14.09.2021 (ultima cursa)

Comentarii Facebook