Destinații în apropiere de Cluj, numai bune pentru o plimbare în weekend


Odată cu venirea primăverii, vremea s-a mai domolit, iar statul în casă nu mai pare atât de atrăgător, mai ales într-o zi însorită de weekend.

Din pricina pandemiei, opțiunile de petrecere a timpului liber sunt destul de limitate. Totuși, se spune că trebuie să trăiești fiecare zi la maxim, așa că nu trebuie să-ți petreci weekend-ul în casă. Astfel, singurele opțiuni rămân cele în aer liber, unde vei ieși din monotonie și, totodată, vei fi în siguranță, alături de cei dragi ție. Și o plimbare în aer liber te poate ajuta să te relaxezi, poate chiar mai bine decât lenevitul pe canapea, în fața televizorului. 

Iată câteva destinații din apropierea Clujului, numai bune pentru o escapadă de familie în weekend.

Lacul Beliș

Lacul Beliș ascunde în adâncurile sale o adevărată istorie. Între anii 1970-1975, sătenii mai multor cătune au fost nevoiți să se mute în actuala comună Beliș, iar peste casele lor s-a format lacul de acumulare. Vara, în zilele secetoase, se pot observa ruinele locuințelor. Pentru cei curioși, se organizează plimbări cu barca. Este un loc de luat în considerare, data viitoare când organizați o ieșire în aer liber.

belis.jpg

Colina Farms

Pentru zilele în care vrei să te bucuri de compania familiei tale undeva departe de agitație, dar nu prea departe de zona Cluj-Napoca, află că la doar 20 de kilometri distanță se află un mic colț de rai, o „grădină a bunicilor”, de unde nu ai mai vrea să pleci. Colina Farms este o fermă organică de legume, dar care oferă o experiență completă. Poți să faci drumeții alături de cei dragi, ca mai apoi, să vă așezați cu toții pe pătură pentru un picnic copios. De acolo se pot cumpăra legume proaspete de sezon, culese din plantațiile fermei.

ferma-3.jpg

ferma-2.jpg


Castelul Banffy

Nu o să-ți vină să crezi, dar Castelul Banffy, din Bonțida, nu este doar locul în care, o dată pe an, se strâng mii de tineri cu chef de distracție și dansează până în zorii zilei. Este un loc potrivit de mers cu familia, pentru a descoperi o fărâmă de istorie. Castelul ascunde povești captivante în încăperile sale, dar și în spațiile exterioare - grădina imensă și drumul secret prin pădure. Dacă doriți să vă duceți un coș de picnic, e necesar să vă așezați pe malul lacului. Nu veți regreta.

Castelul-Banffy.jpg


Arkhai Sculpture Park

Dacă sunteți în căutarea unei destinații relaxante, dar nu plictisitoare, la Arkhai Sculpture Park, o plimbare obișnuită prin natură se transformă într-o vizită în muzeu. Situate în satul Vlaha, sculpturile realizate de artistul Erno Bartha vă vor impresiona, astfel că nu veți rezista să nu faceți câteva fotografii. Nu doar frumusețea locului e un motiv pentru a merge, dar și ospitalitatea gazdelor, care nu vă vor lăsa să plecați până nu savurați câteva din bunătățile pregătite de ei.

vlaha-8.jpg


ARKHAI.jpg


Lacul Tarnița

Situat în Munții Apuseni, Lacul Tarnița reprezintă o zonă turistică amenajată la mai puțin de o oră distanță de Cluj-Napoca și, deși pare deja o destinație foarte comună pentru locuitorii orașului, nu cred că devine vreodată plictisitor. Locația este potrivită pentru ieșirile cu familia fie că aveți chef de o bălăceală (pe timp de vară, bineînțeles), fie că v-ați plictisit de stat în casă. Localnicii sunt mereu dornici să vă plimbe cu barca pentru a vă arată împrejurimile și nimeni altcineva nu știe mai bine toate legendele misterioase ale locului.

676ade93ff52ccf66198db48c855b8b1.jpg


Cheile Turzii

Cheile Turzii sunt o rezervație naturală de poveste, ce par desprinse dintr-un basm. Potecile umbrite de stâncile care se înaltă maiestuos sau râurile care îți ghidează pașii pe traseele montane, Cheile Turzii este destinația perfectă pentru o ieșire cu familia. Pentru cei care doresc să stea pe weekend, se pot caza la cabanele din zonă sau cu cortul de acasă. La Cheile Turzii veți reuși să evadați din căldura toridă specifică orașului și să respirați aerul curat, de munte.

cheile_turzii_-_catre_stanca_mica_-_levi_bagy_photography.jpg


Cascada Vălul Miresei

Drumețiile sunt farmecul ieșirilor în familie, deoarece ajută la deconectarea de tehnologie, probleme, stres, teme, în cazul copiilor și să povestim mai mult cu cei pe care îi iubim. Așa că, un alt loc de poveste, potrivit pentru drumeții este Cascada Vălul Miresei. După un drum de aproximativ 2 ore, va fi o adevărată plăcere să admirați cascada din Răchițele, despre care se spune că are o înălțime de 30 de metri.

devizitat.net_.jpg

Laguna Albastră

O adevărată nestemată se află la doar 30 de kilometri de Cluj-Napoca. Ascunsă de ochii lumii, în comuna Aghireșu, Laguna Albastră fură privirile tuturor vizitatorilor prin culoarea sa unică. Rămânem în continuare în lumea basmelor, deoarece lacul deține un strop de magie în adâncurile sale. Apa are nuanța unui albastru pur, cristalin, ce vă va transmite energie pozitivă pentru săptămâna care urmează.

Laguna-Albastra-din-comuna-Aghiresu-judetul-Cluj-flickr.jpg


Comentarii Facebook