Lacuri superbe în Florești, despre care numai localnicii știu: Vizităm în alte părți și la noi nu știm ce avem - VIDEO


Două lacuri situate între strada Tineretului și râul Someș, pe raza comunei Florești, sunt absolut superbe, dar exploatate prea puțin.

Singurul lac rămas întreg și viu, în Florești! Când eram eu copil.. Erau multe lacuri pe aceasta porțiune de pe lângă malul Someșului, zona fiind numita de vechii floresteni.. ‘LA GAT’”, a explicat un floreștean.

Ar trebui ca florestenii vechi sa ne mai zică și nouă una alta despre sat, despre locuri. Mergem sa vizitam prin alte tari si aici la noi nici nu știm ce avem”, a comentat Iulia Ungureanu, pe Grupul din Florești.

Din păcate puține mai avem ca le-am cam făcut praf iar unele locuri sunt abandonate si au devenit mizerabile, dar cate ceva tot mai este și ar fi bine dacă ar ramane asa. E vechea vatră a satului sus pe deal, e dealul cu fosile, sunt lacurile din varful dealului dinspre Hoia unde traiesc broaste testoase pitice și mai e o parte din Valea Garboului, care are o flora si o fauna destul de bogată, pe care dezvoltatorii o vor construită, astea pe langa Somes, Cetatea Fetei și ce mai stie lumea”, a mai adăugat cineva.

Se pare că terenul de la aceste două lacuri aparține unor persoane private, dar nu poate fi vândut tocmai datorită lacurilor. 

Discuția a ajuns rapid la un proiect, care ar putea fi implementat acolo pentru a dezvolta zona și a salva locul de blocuri.

Proiectul propus ar fi unul de parteneriat public privat.

Dacă doamna Maria Girda, nu poate vinde terenul, Primăria poate amenaja locul pentru o zonă de recreere, iar proprietara să tragă niște foloase(taxe pescuit, bilet intrare). Pescuit pe cele două lacuri, plajă cu nisip, caiac pe Somes, câțiva ponei pentru călărit...etc. Ceva fără betoane!

Sau poate există o variantă ca primăria să cumpere terenurile de lângă Somes care nu sunt pretabile pentru construcții.

Pe lacul Tisa din Ungaria autoritățile locale amenajează terenurile de lângă luciul de apă iar proprietarii și-au deschis mici afaceri pentru distracții. Caiac, bărci de inchiriat, perine gonflabile pe apă, pescuit, cazare pe pontoane, ștrand.....etc....etc.

Două persoane asistate social strâng chiștocuri, peturi la fiecare oră. Seara vine o mașină a primăriei și golește coșurile de gunoi.

Soluții de mijloc există. Un primar , consilier mediator și se poate realiza ceva frumos și util pentru proprietari și comunitate”, a spus moderatorul grupului.

Video: Petru Ilea blog,s

Comentarii Facebook