Colțul de rai din România locuit de străini. E un loc de o frumusețe extremă, nu se lasă mai prejos decât celebrele sate din Elveția


În Suceava, lângă Gura Humorului, se află un veritabil colț de Rai, o localitate cu peisaje de o frumusețe amețitoare. Satul Pleșa este căminul exclusiv al unei comunități de etnie poloneză ce și-a găsit adăpost aici acum aproape două secole, scăpând de furia inundațiilor din Ucraina. Peisajul armonios al acestei regiuni îi îmbie pe turiști într-o lume ce pare desprinsă din basme.

Situat în apropierea orașului Gura Humorului, acest sat este locuit exclusiv de polonezi, primele familii ajungând aici acum 180 de ani, fugind de inundațiile din Ucraina. În prezent, aproximativ 200 de persoane cu origini poloneze trăiesc în Pleșa. Cu toate că vorbesc limba poloneză și respectă tradițiile și obiceiurile lor strămoșești, aceștia afirmă că nu ar pleca niciodată din România. Oamenii din sat folosesc limba română în contextele sociale și când merg în oraș, în timp ce limba poloneză este vorbită în familie. Până acum doi ani, satul avea chiar și o școală unde copiii învățau în limba lor nativă.

Accesul în satul Pleșa, situat în vârful unui munte, necesită o călătorie pe niște serpentine abrupte timp de aproximativ 30 de minute. Peisajul montan este spectaculos, captivându-i pe turiști.

sat.jpeg

Cât costă cazarea în această zonă

Cei care doresc să se cazeze în zonă ar trebui să se aștepte la tarife destul de piperate. Prețurile pentru o noapte de cazare variază între 100 și 400 de lei.

Atracțiile turistice din satul Pleșa includ drumeția către Peștera Vrăjitoarelor sau Pietrele Șoimului, potrivit recomandărilor Centrului de Informare Turistică Mănăstirea Humorului.

Peisajele sunt cu adevărat încântătoare, iar de la punctul de belvedere situat în apropiere de Peștera Vrăjitoarelor se pot admira Valea Humorului și Depresiunea Rădăuțiului.

Comentarii Facebook