Cât a ajuns să coste o gogoașă în Eforie Nord: Dacă nu erau tichetele de vacanță, acum aveam turiști mult mai puțini


Litoralul românesc are cel mai prost an de după Revoluție, iar lucrurile nu se vor îmbunătății. Patronii au crezut că turiștii sunt o ”vacă de muls”, dar românii au învățat că în Grecia, Turcia sau Egipt primesc mai mult pe bani mai puțini. 

Din Mamaia, bula prețurilor umflate s-a mutat la Eforie Nord. Aici, sunt turiști, iar patronii au început ofensiva măririi prețurilor. O gogoașă a ajuns să coste 3 lei la Eforie Nord, iar cei care cumpără zece gogoși plătesc 20 de lei. Având în vedere că trei lei este jumătate de pâine, prețul este uriaș.

Președintele de onoare al Asociației Patronale RESTO Constanța, Corina Martin, a explicat ce ține în viață Litoralul românesc. 

Voucherele de vacanţă contribuie foarte mult la acel număr mic, mai mic de turişti pe care îl avem acum. Dacă nu am avea tichetele, ar scădea şi acest număr, s-ar prăbuşi. Poate ne întrebaţi de ce la Eforie este mai plin. Pentru că tarifele sunt mult mai mici. Mult mai mare procentul de români cu tichete de vacanţă la Eforie”, a spus Corina Martin.

Aceasta recunoaște că prețurile de pe litoral au crescut semnificativ în ultimii 2 ani.

Mamaia este o staţiune mai scumpă, de-a lungul anilor prin tradiţie, Mamaia este o staţiune mai scumpă. Cine a avut bani de Mamaia până acum, acum este în Antalya, acum este într-o altă destinaţie externă. Eforie este stabil pentru că este o staţiune destinată celor care aleg bugete mai mici de vacanţă şi se bazează mai mult pe tichete de vacanţă”, a mai precizat Corina Martin.

Comentarii Facebook