Locul din România unde se găsește cea mai mare piscină naturală din estul Europei. Cum arată și cât costă accesul în oaza de liniște


România are cea mai mare piscină naturală din Europa de Est. Aceasta se află în Maramureș, la 10 kilometri de Baia Mare, în localitatea Cicârlău, fiind de asemenea și cea de a 7-a cea mai mare piscină amenajată din lume.

Cu o suprafață de 18.000 metri pătrați, piscina naturală din centrul parcului recreațional Peninsula, surclasează, spre exemplu, piscina naturală Freibad Weyermannshaus din Bern, Elveția, care are o suprafață de 16.000 de metri pătrați. Locul este destinația perfectă inclusiv pentru iubitorii sporturilor nautice. 

poza 2.jpeg

Fenomenul de piscină naturală are un trend ascendent, deși cele mai multe proiecte de acest gen sunt reduse ca și suprafață a luciului de apă sau ca accesibilitate pentru public. Piscina e înconjurată de munți, ceea ce face ca turiștii să aibă parte și de aer proaspăt, dar și de muzică bună sau preparate de la restaurantele din interiorul complexului.

Intrarea costă 15 lei în timpul săptămânii şi 30 de lei în weekend. Iar pentru cei care vor să închirieze un paddleboard, preţul este de 30 de lei pe oră. Turiștii spun că se bucură că aici locul e foarte spațios și că piscina e de fapt un lac special amenajat, dar și că pot practica diferite sporturi în afară de bălăceală.

Sursa foto: Instagram Peninsula

Comentarii Facebook