5 locuri lângă Cluj, unde poți merge cu prietenii „la scăldat”


A venit vara și, într-un final, vremea pare că s-a stabilizat cât de cât, astfel că nu mai sunt 3 anotimpuri într-o singură zi. Temperaturile cresc și cresc și nu prea mai poți sta în casă.

Cu toate că pandemia încă nu a trecut, oamenii sunt atât de încântați de sosirea verii, încât se înghesuie la ștranduri, pentru a se bucura de soare și de timpul liber. Dacă ești una dintre acele persoane care își doresc  să meargă să facă o baie rece, însă nu te-ai risca să te duci în mulțimi de oameni sau, pur și simplu, nu-ți place aglomerația, să știi că există și alte opțiuni.

Dacă preferi liniștea și frumusețea în schimbul luxului și a barului lângă piscină, îți propunem 5 locuri în mijlocul naturii, unde te poți relaxa și bălăci, fără să fi deranjat. În plus, aceste locuri ferite de „ochii lumii” sunt în apropierea Clujului, așa e opțiunea perfectă pentru a scăpa de agitația orașului.

5 locuri de mers la scăldat cu prietenii, aproape de Cluj

1. Laguna Albastră 

Laguna Albastră nici nu are nevoie de introducere, deoarece doar numele te duce cu gândul la o frumusețe în mijlocul naturii. Dacă nu ai avut ocazia să vizitezi până acum acest lac, acesta este un semn că trebuie să o faci în această vară. Vei rămâne cu gura căscată când vei vedea culoarea intensă a apei, de un albastru pur, care se observă în bătaia directă a soarelui. 

Laguna se află la 30 de kilometri de Cluj-Napoca, aproape de comuna Aghireșu. Acolo nu lipsesc nici dunele de nisip, ce te va duce cu gândul la plajă, la mare. În soarele arzător al verii, o baie în Laguna Albastră va fi exact de ce aveai nevoie pentru a te relaxa, departe de jungla urbană.

Laguna-Albastra-din-comuna-Aghiresu-judetul-Cluj-flickr.jpg

2. Lacul Tarnița

Lacul Tarnița este una dintre cele mai populare zone turistice din apropierea orașului Cluj-Napoca. Din acest motiv, nu lipsește niciodată de pe lista recomandărilor de locuri în care să mergi când vrei să scapi de gălăgia Clujului. În primul rând, cei 30 de kilometri până la Tarnița se parcurg extrem de ușor, și în câteva clipe te afli într-o zonă superbă, înconjurat de coline și ape. De asemenea, la Tarnița se desfășoară o serie de activități menite să te relaxeze complet: pescuit, înot, plimbări cu barca și câte și mai câte. Un alt motiv pentru care Tarnița trebuie neapărat vizitată este vegetația, care te va cuceri cu totul și care te va vrăji să o descoperi.

kayak-the-pic.jpeg

3. Comuna celor 8 lacuri

Ne îndepărtăm puțin mai mult de Cluj-Napoca, la aproximativ 60 de kilometri de oraș, până la comuna Geaca, unde ne întâlnim nu cu un lac, ci cu opt. Localitatea este denumită „Comuna celor 8 lacuri”, datorită structurilor de ape care fac parte din Complexul de lacuri de pe Valea Fizeșului. Locul poate fi numit și un mic paradis al pescarilor, însă dacă nu te pasionează asemenea activitate, cu siguranță te va încânta mai mult statul la plajă sau înotul. Pentru cei aventurieri din fire, localnicii organizează plimbări cu barca, pentru a le povesti câteva curiozități despre istoricul bogat al zonei.

lacuri-langa-cluj-e1565532136357.jpg

4. Lacul Beliș-Fântânele

Din top nu putea lipsi Lacul Beliș. Tot la 60 de kilometri de Cluj-Napoca, Beliș a fost ridicat între anii 1970 și 1974 și a servit drept lac hidroenergetic. În acele timpuri, foștii locuitori ai satului au fost nevoiți să își părăsească locuințele. În prezent, dacă nivelul apelor scade, pe timp de vară, încă mai pot fi observat ruinele locuințelor, dar și turla bisericii. Pe malul lacului s-a dezvoltat o stațiune turistică bine cunoscută în rândurile localnicilor , dar și ale clujenilor. Pe lângă posibilitatea de înot, aici ai ocazia să descoperi zona la pas și să pornești în drumețiile amenajate în jurul lacului.

getimage.jpg

5. Lacul Știucii

Un loc nu la fel de cunoscut precum Beliș Și Tarnița, dar la fel de frumos, este Lacul Știucii de la Săcălaia. Este situat la 56 de kilometri de Cluj-Napoca și numele vine de la o legendă, conform căreia lacul ascunde în apele sale o știucă cu dimensiuni de peste 3 metri, dar pe care nimeni nu a reușit să o prindă vreodată. Asta rămâne o legendă, dar Lacul de la Săcălaia are, într-adevăr, ceva special: este unicul din țară pe suprafața căruia se dezvoltă formațiuni de stuf plutitoare, întâlnite doar în Delta Dunării. Dacă ai ales Lacul Știucii ca destinație pentru relaxare, fie că vrei să înoți, să pescuiești sau să te dai cu barca, nu rata nici vestitele stufărișuri din Sic, aflate în imediata vecinătate.

unnamed (1).jpg

Comentarii Facebook