Duminica 28 Aprilie

Un pensionar a rămas fără economii după ce a accesat o aplicație. Bărbatul credea că investește în ,,susținerea financiară a țării”


Un bărbat de 74 de ani a rămas fără 94.000 de lei după ce a fost convins de infractorii cibernetici să investească în ,,susținerea financiară a țării”.

Pensionarul din Alba a fost contactat telefonic de niște persoane care se recomandau a fi ,,reprezentanți ai platformei de protejare a populației Românei de viitoarele dificultăți financiare".

Hoții l-a convins să trimită o sumă de bani cu scopul de a susţine financiar ţara, menționând că va avea și el de câștigat financiar de pe urma proiectului, sub forma unor dividente.

,,Pentru a încasa aceste dividende, escrocii i-au solicitat să fie de acord să instaleze pe dispozitivul său mobil o aplicaţie informatică. Au obţinut control total asupra dispozitivului şi asupra conturilor bancare ale victimei.”, informează IPJ Alba.

Pensionarul și-a dat seama că a fost păcălit doar după ce a văzut a doua tranzacție din contul său dar a fost prea târziu. Infractorii cibernetici îi furaseră deja 94.000 de lei.

Aceşti indivizi îşi aleg de obicei victimele cu grijă înainte de a le păcăli, vârstnicii fiind de cele mai multe ori vizați. Hoții preferă să le întindă capcane pensionarilor sperând că aceștia nu dețin multe informații cu privire la noile tehnologii, fiind mai ușor de înșelat, potrivit observator.ro.


Comentarii Facebook