Italieni, prinși cu diplome false de asistenți medicali, obținute în România. Străinii nu știau nici măcar limba română


Mai mulți cetățeni italieni ar fi obținut în mod ilegal, la o școală post-liceală din România, diplome de asistent medical. 

Polițiștii au făcut luni 12 percheziții în acest caz în județele Ilfov și Mureș, într-un dosar privind şcolarizarea fictivă a unor cetăţeni italieni care au obţinut ilegal diplome pentru exercitarea profesiei de asistent medical generalist în UE, fără a cunoaşte limba română şi fără a frecventa cursurile sau stagiile de practică. 

Este vorba despre 11 italieni care ar fi obținut diplomele de la Școala Postliceală Sanitară „Eugen Nicoară” din Reghin, conform unor surse judiciare, informeză ardealnews.ro.

Polițiștii au descoperit că ar fi vorba despre o adevărată rețea infracțională.

Urmează să fie audiaţi și elevi italieni dar și liderul grupului, care e italian, profesori şi reprezentanţi ai conduceriil şcolii, funcţionari de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi o persoană de la Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - Filiala Mureş.

Cercetările se desfăşoară cu privire la infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, fals intelectual, uz de fals şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Vor fi puse în executare mandate de aducere emise pe numele a 8 persoane, în scopul depistării acestora și conducerii la sediul unității de poliție, pentru aducerea la cunoștință a calității procesuale, a drepturilor și obligațiilor aferente și audierii.


Comentarii Facebook