Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în Transilvania


Valorile de temperatură nu vor avea variaţii semnificative în următoarele două săptămâni, iar mai cald va fi în perioada 2 - 4 decembrie. În acest interval, temperaturile ar putea ajunge la 10 grade Celsius în unele zone ale țării, conform meteorologilor, anunță ANM. Prognoza este valabilă pentru perioada 28 noiembrie - 11 decembrie.

Transilvania

La nivelul acestei regiuni media temperaturilor maxime va oscila între 3 şi 6 grade. Cele mai calde zile vor fi în intervalul 2 - 4 decembrie, iar cele mai reci în zilele de 6 şi 7 decembrie. Temperaturile minime se vor menţine în general negative pe tot parcursul celor două săptămâni, valori în jur de 0 grade fiind estimate doar în 3 şi 4 decembrie, iar în cele mai reci nopţi (7 şi 8 decembrie) media acestora va fi de -6...-5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte în a doua săptămână de prognoză (5 – 11 decembrie). Sunt posibile precipitaţii slabe şi în ziua de 2 decembrie.

La munte

Intervalul va debuta cu valori termice diurne în medie de -2 grade şi minime de -7 grade, apoi până spre finalul săptămânii se va încălzi uşor şi treptat, astfel că la nivelul zonei se va atinge o medie a maximelor de 2 grade, iar a minimelor în jurul a -2 grade. În a doua săptămână sunt estimate maxime care vor prezenta o medie zilnică cuprinsă între – 2 şi 0 grade şi minime ce vor oscila între -7 şi 4 grade, cele mai reci zile urmând a se înregistra în perioada 6 – 8 decembrie. Probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii se va menţine ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

Comentarii Facebook