Miercuri 24 Aprilie

Căutări disperate în apele Mureșului! Un băiat de 15 ani din Alba a dispărut în larg, sub ochii prietenilor


Căutări disperate în apele Mureșului! Un băiat de 15 ani din Alba Iulia a căzut în apă, în timp ce ar fi vrut, se pare, să își curețe ghetele.

Băiatul de 15 ani ieşise cu doi colegi de clasă la joacă, pe malul râului Mureş. Au mers până în apropierea pontonului din cartierul Partoş, din Alba Iulia, unde, după ce s-au distrat preţ de câteva ore, adolescentul ar fi vrut să îşi cureţe ghetele şi s-a apropiat mai mult de râu. Într-o clipă de neatenţie, s-a dezechilibrat şi a căzut în apă. Cu ultimele puteri băiatul a strigat după ajutor, însă în doar câteva clipe acesta a dispărut în larg, chiar sub ochii prietenilor săi. 

Speriaţi, cei doi au sunat la 112, iar echipajele salvare au început imediat căutările. Pomperii s-au împărțit în mai multe echipe și au cercetat zona. Au început căutările pe apă cu ajutorul a două bărci pneumatice, apoi s-au mutat pe uscat, pe ambele maluri ale Mureșului. Militarii l-au căutat pe băiat, fără succes, toată noaptea.

În această dimineaţă, pompierii au reluat căutările, ajutaţi şi de echipe de scafandri.

 „Noi vă asigurăm că toate forțele vor rămâne aici atât cât este necesar.", a declarat Nicolae Albu, prefectul judeţului Alba.

Comentarii Facebook