Câți bani trebuie să returneze Simona Halep, dacă suspendarea va fi menținută


Simona Halep trebuie să se judece pentru a demonstra dacă este nevinovată. Dacă decizia va fi menținută de tribunalele sportive, românca va trebui să returneze banii primiți la US Open, unde a fost depistată pozitiv cu Roxadustat.

Halep a pierdut în primul tur la US Open și a primit 80.000 de dolari. Aceasta este suma care îi va fi luată, dacă la final se va constata că este vinovată. 

Maria Sharapova, depistată pozitiv în 2016 la Australian Open, cu Meldonium, a fost taxată mai dur, rusoaica pierzând 270.000 de dolari, cât a fost premiul pentru accederea în sferturi. 

Dacă nu își va demonstra nevinovăția, Simona Halep va trebui să stea departe de turneele de tenis între 2 și 4 ani.

Tenismenul american Chris Eubanks, analist la Tennis Channel, a explicat cum decurge un test anti-doping la un turneu de mare Grand Slam.

Testele antidoping sunt puțin diferite la turneele de Grand Slam! La US Open, după meciul pe care l-a pierdut, un agent a fost acolo și a urmărit-o după meci!

Nu te lasă nicio clipă singur din momentul în care ieși de pe teren și se ține după tine până le dai proba.

Vine cu tine până în cameră, iar după ce îți recoltează proba te lasă în pace. Sunt două probe diferite, le testează pe ambele și așa s-a întâmplat și în cazul Simonei Halep.

Au testat atât proba A, cât și proba B. Cam așa merg lucrurile la US Open. Va fi interesant să vedem cum va decurge această investigație în următoarele săptămâni”, a spus Eubanks, potrivit Prosport.ro.

Comentarii Facebook