O nouă teorie în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Este posibilă și o contaminare, prin atingerea unui produs”


Numărul scenariilor privind modul în care o substanță interzisă, Roxadustat, a ajuns în organismul Simonei Halep (31 de ani, 10 WTA), crește pe zi ce trece. Răzvan Itu, unul dintre candidații la șefia Federației Române de Tenis, a vorbit despre Simona Halep, depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022. Itu consideră că Simona s-ar fi putut contamina prin mâncare și a oferit un exemplu personal.

În mod normal, nu trebuie să-ți prepare cineva băuturile fără ca tu să știi. Cred că este posibilă și o contaminare, prin atingerea unui produs sau un altfel de mod. În Argentina, când am fost în 2017-2018, carnea a fost contaminată. 

Conținea deja produse de doping și ni s-a spus să evităm carnea de vită și de porc, deoarece conțin elemente care îți dau putere. Șansele sunt foarte mari să-și dovedească nevinovăția, pentru că Simona este o persoană onestă și deschisă. A spus tot timpul ce probleme are și eu cred în ea. 

Nu știu dacă își va încheia cariera, totul ține și de ce spune instanța. N-am apucat să vorbesc cu ea, dar suntem în spatele ei și o susținem. 

De asemenea, nu ne putem opune la ceea ce spune Federația Internațională și vă mărturisesc că am fost notificați de Comisia Antidoping care ne-a spus să o avem în vedere pentru cazul de dopaj, dar să nu o suspendăm în acest moment”, a declarat Răzvan Itu, citat de GSP.

Comentarii Facebook