Vijelii și averse în Cluj! ANM a emis un Cod Galben de instabilitate atmosferică


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marți, mai multe avertizări cod galben și cod portocaliu de vreme rea în România.

ANM a emis, în urmă cu scurtă vreme în urmă, o informare meteorologică, valabilă în intervalul 13 februarie, ora 10 – 14 februarie, ora 08. Clujul este vizat de avertizarea meteo de precipitații însemnate cantitativ.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații îndeosebi în nordul, centrul și estul țării, unde se vor acumula cantități de apă în general de 15...25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă. În Carpații Orientali și trecător în noaptea de marți spre miercuri, în Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. 

Marți, vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice și sud-vestice, iar spre seară și noaptea și în cele estice, cu viteze de 45...55 km/h. 

cod.jpeg

Avertizare meteo de precipitații însemnate cantitativ

O avertizare meteorologică intră în vigoare astăzi, la ora 10 și este valabilă până mâine, la ora 08. 

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, iar pe parcursul zilei de marți și la începutul nopții de marți spre miercuri și în Carpații Occidentali și în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi cantități de precipitații de 25...30 l/mp, iar izolat de 40 l/mp. 

Vor fi mai ales ploi, iar la munte, la altitudini mai mari de 1400 m va ninge și se va depune strat de zăpadă. 

În cazul manifestării fenomenelor prognozate: 

  • Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații. 
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
  • Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
  • Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ

Comentarii Facebook