Peste 80 de permise de conducere, reținute în doar 3 zile, în Cluj. Polițiștii clujeni au aplicat 607 sancțiuni


Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au desfășurat o acțiune  pe principalele sectoare de drum din județ, în scopul prevenirii reducerii riscului rutier și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente de circulație, în perioada  9-11 februarie.

În perioada menționată au fost aplicate 607 sancțiuni contravenționale, dintre care 560 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Au fost efectuate aproximativ 400 de testări cu aparatul etilotest, iar 303 conducători auto au fost interceptați de polițiști pentru încălcarea regimului legal de viteză, fiind sancționați contravențional.

În baza celor constatate, polițiștii au dispus reținerea a 83 de permise de conducere, dintre care 45 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 9 pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 29 pentru alte abateri. Totodată, au fost constatate 15 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile Publice.

Un șofer a fost prins la volan, beat, pe străzile dintr-o comună din Dej. 

,,În data de 11 februarie a.c., în jurul orei 01.35, polițiștii au depistat un tânăr, de 23 de ani, din comuna Unguraș, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Crângului din municipiul Dej, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”, informează IPJ Cluj.

La aceeași dată, un alt tânăr a fost prins în timp ce conducea prin municipiul Dej tot sub influența alcoolului. 

,,În data de 11 februarie a.c., în jurul orei 13.15, polițiștii au depistat pe strada 1 Mai din municipiul Dej, un tânăr de 29 de ani, care conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”, a transmis IPJ Cluj. 

Un alt șofer a fost prins în aceeași zi, drogat la volan. 

,,În data de 11 februarie a.c., în jurul orei 21.15, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Hășdății din municipiul Gherla, un autoturism condus de un tânăr, de 26 de ani, din municipiu.

Acesta a fost testat cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, reieșind indicii cu privire la prezența acestora, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”, a transmis IPJ Cluj. 


Comentarii Facebook