Un proprietar de ponton de pe Tarnița, revoltat de acuzele deputatului Horia Nasra. Susține că nu deversează vidanja în apă


Administratorul unuia dintre pontoanele de pe marginea lacului Tarnița este revoltat de acuzele aduse recent de către deputatul PSD Cluj, Horia Nasra, care a publicat pe Facebook imagini ce sugerează că s-ar deversa vidanjele în ape.

Vezi mai multe AICI - Lacul Tarnița, ”lacul șmecherilor”, unde se bănuiește că fosele septice erau deversate în mijlocul lacului - FOTO

După două săptămâni de la apariția imaginilor în spațiul public, administratorul plajei Pontoon a transmis un mesaj prin care susține că știrile publicate în presa locală sunt false, negând astfel acuzațiile aduse de către parlamentarul social-democrat.

Am urmărit cu îngrijorare în ultimele două săptămâni cum știri false despre plaja Pontoon, amenajată pe malurile lacului Tarnița, au acaparat spațiul public. O fotografie din timpul unei operațiuni de vidanjare efectuată corect, a fost prezentată tendențios ca fiind exact opusul, adică o sursă de poluare a lacului Tarnița.

Evenimentul organizat pe 25 august a fost unul legal. A fost un eveniment de deschidere ofertant, dar a reprezentat și momentul oportun pentru cine și-a dorit să speculeze pe seama participanților. Pontoon este în realitate un proiect care a transformat un loc plin de deșeuri într-un spațiu eco-friendly, deschis publicului pentru a se bucura în mod civilizat de natură. Ulterior desfășurării evenimentului, Administrația Bazinală de Apa Someș-Tisa a efectuat controale în zonă. Am prezentat acestora actele și filmările care dovedesc că nu s-a deversat în apă (contracte, facturi, chitanțe, acte pentru fosele septice care demonstrează ca sunt certificate și etanșe, filmări la fața locului). Aceștia au menționat clar că nu au existat deversări în lac.

Societatea noastră deține doar ambarcațiuni nemotorizate și articole sportive, pentru care avem aviz de agrement de la Căpitănia Dej. Pontonul are avizul Autorității Navale Române.

Ne interesează mai puțin ce interese sunt în spatele acuzațiilor false care ni s-au adus. Problema poluării lacului Tarnița este una reală. În weekendul 21-22.09.2019 am adunat împreună cu echipa Let’s do it Romania! sute de saci de deșeuri de pe malurile lacului Tarnița. Facem acest tip de acțiune an de an tocmai pentru că problema poluării lacului Tarnița este una reală. Suntem însă mai îngrijorați de amenajările care cu adevărat deversează deșeuri în lac de ani de zile, de gunoaiele lăsate în urmă de turiștii care vin să viziteze zona decât de acuzele false ale unora sau fuga de responsabilitate a altora”, susține Mihai Rotar, administratorul Pontoon.

Comentarii Facebook