Sambata 10 Aprilie

Lacul Tarnița, ”lacul șmecherilor”, unde se bănuiește că fosele septice erau deversate în mijlocul lacului - FOTO


O serie de fotografii în care apare o fosă septică amplasată pe o plută au apărut în spațiul public. Aceasta provine de la un ponton cochet care a făcut furori în această vară în lumea milionarilor clujeni, care participau la petreceri în fiecare weekend.

Fosta septică din imagini se bănuiește că ar fi fost deversată chiar în lac, fiind tractată cu alte ambarcațiuni la finalul petrecerilor cu ”stil” de pe malul lacului de unde beau clujenii apă.

Acesta nu ar fi un caz izolat, pentru că foarte multe vile ar avea țevi care coboară până în lac și prin care golesc fosele septice, fără a mai cheltui bani să le golească legal. Autoritățile, Garda de Mediu, Administrația Bazinală Someș-Tisa, Prefectura Cluj, Hidroelectrica și Compania de Apă Somes Cluj au obligați să facă lumină în acest caz.

Parlamentarul clujean Horia Nasra i-a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să trimită la Tarnița corpul de control. ”În fiecare zi, zeci de ambarcaţiuni tranzitează lacul Tarniţa, multe bărci cu motor sau jet ski-uri nefiind înmatriculate, iar mulţi proprietari nu au permis. De asemenea, cei mai mulţi conducători de jet ski şi bărci cu motor nu poartă VESTE.

Instituţia Prefectului de Cluj s-a implicat serios în această speţă, însă având în vedere că Autoritatea Navală Română este autoritatea centrală de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor, în domeniul siguranţei navigaţiei şi al securităţii navelor, vă solicit să efectuaţi un control de urgenţă la Oficiul de Căpitănie Dej! Activitatea acestui oficiu lasă de dorit, anarhia instituţională de pe lacul Tarniţa fiind cel mai bun exemplu!”, se arată întrebările depuse în Parlament de parlamentarul PSD.

Acesta cere să se spună ”Câte permise de conducere pentru ambarcaţiuni în judeţul Cluj a eliberat Oficiul de Căpitănie Dej în ultimii zece ani? Câte amenzi a aplicat pe lacul Tarniţa, Oficiul de Căpitănie Dej, în ultimii cinci ani? Câte acţiuni de monitorizare, verificare şi amendare a organizat Oficiul de Căpitănie Dej în ultimii doi ani în zona Tarniţa?”.

De asemenea, au fost adresate întrebări și ministrului Mediului și celui al Apelor și Pădurilor.

Comentarii Facebook