Luni 9 Decembrie

Un clujean salvator de vieți are nevoie și el de ajutor, fiind lovit de o boală gravă - FOTO

 

Mihai (28 de ani), membru al echipei Asociației pentru Câini de Salvare Transilvania, are la rândul lui nevoie de ajutor.

 

Mihai lucrează la Asociație alături de câinele său credincios, Diesel, alături de care a participat la misiuni de salvare și căutare. La 18 ani a dat prima luptă grea din viața lui, când a fost diagnosticat cu metastază de melanom (cancer de piele) și a fost operat. În decembrie 2017, a aflat că boala a revenit. 

 

Speranța lui este acum într-un tratament revoluționar, dar foarte scump.

 

Mihai are 28 de ani și, aparent, e un tânăr ca mulți alții. A terminat liceul, apoi facultatea și și-a început viața de adult energic și entuziast, căutând să își găsească rostul și locul. Lucrează ca inginer în robotică la Emerson. De patru ani, împreună cu câinele sau Diesel sunt voluntari harnici și dedicați ai Asociației pentru Câini de Salvare Transilvania iar Mihai își petrece mare parte din timpul liber pregătindu-se să salveze vieți împreună cu câinele lui și participând la misiuni de căutare și salvare. Anul acesta a înființat și canisă “No risk no fun” unde plănuiește să crească labradori de calitate. Nimic special, ați spune. Doar că, a făcut toate astea în condițiile în care, în 2007 la doar 18 ani, a fost diagnosticat cu metastază de melanom (cancer de piele) și a fost operat de nodul cervical. A urmat apoi chimioterapie urmată de controale periodice. În 2010 cancerul a recidivat și a fost din nou operat. Au urmat investigații în Austria și Germania și o nouă operație pentru corectarea celei vechi. Apoi din nou controale periodice care arătau că totul e ok. În decembrie , anul trecut, întorcăndu-se extrem de mândru de la un examen pentru câini de salvare din Austria unde luase locul 1 împreună cu Diesel, s-a prezentat la un nou control de rutină. A aflat atunci că are un chist pe plămân. Era o nouă metastază. A urmat o operație și în luna mai a început un tratament de imunoterapie care promitea mult și lucrurile păreau să se liniștească. Cu toate astea, în septembrie o hemipareză apărută brusc l-a trimis înapoi la spital. Diagnosticul a fost dur. Apăruseră cinci noduli pe creier. Din nou operație, radioterapie și acum....speranța apare sub forma unui tratament revoluționar ( Tumor Infiltrated Limphocite) pe care îl poate urmă la o prestigioasa clinică din Israel. Într-o estimare preliminară, acest tratament ar costa în jur de 80.000 euro, bani de care familia lui Mihai nu dispune. Ei au plătit până acum aproape 8.000 de euro pentru deplasări la controale, analize în străinătate și îngrijire. În condițiile în care timpul este extrem de important, noi, colegii voluntari din Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania am decis că un om care a arătat atâta dedicație pentru ajutorarea altor oameni trebuie ajutat la rândul lui. 

 

Haideți să facem că urarea de multe ori banală și deseori goală de sens ”La mulți ani!” să sune altfel pentru Mihai. Pentru el, un ”La mulți ani!” din inimă și sprijinul vostru ar însema cu adevărat o șansă la viață pentru care și-a făcut atâtea planuri.

 

Va mulțumim din inimile noastre de voluntari! 

Echipa Asociației pentru Câini de Salvare Transilvania

 

Pentru donații:

Conturi deschise la Banca Transilvania 

LEI: RO17BTRL01301201N09358XX

EURO: RO96BTRLEURCRT00N0935801

Titular: Rodica Hiriscău

REVOLUT: GB94LOYD3080 1243 0004 24

BIC: LOYDGB2L

Referință: 28140281

 

Comentarii Facebook