Uioreanu despre DEMOLAREA Centurii Apahida: Tișe și Pantelimon știau de probleme. Avioanele riscă să răstoarne mașinile

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat pentru Știri de Cluj că proiectul construirii pistei de 3.500 de metri a Aeroportului Cluj este anterior celui de construire a centurii Apahida.

 

Uioreanu dă vina, pentru această gafă monumentală, pe Alin Tișe, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, și pe Ioan Pantelimon, fostul director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj.

 

Proiectul cu pista de 3.500 de metri a fost discutat de Tișe și Pantelimon înainte să se știe pe unde va trece centura. Este o problemă acum și este vina lor. Li s-a spus că sunt probleme din cauza faptului că nu va fi respectat culoarul de zbor. Este o mare problemă când coboară avioanele la sol, pentru că ajung peste actuala centură și există riscul să se producă turbulențe mari și să se răstoarne mașinile”, a declarat Horea Uioreanu.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a mai spus că se va lua în calcul rezolvarea problemei centurii Apahida numai după ce va fi deviat Someșul, adică peste cica 2 ani. ”Acum se lucrează la pista de 2.100 de metri. În toamnă va fi finalizată, iar apoi se va trece la devierea Someșului, un proiect absolut necesar pentru ca pista să fie construită până la 3.500 de metri. Această pistă nu se intersectează cu centura, dar sunt probleme din cauza culoarului de zbor. S-ar putea ca centura să fie coborâta de la nivelul actual sau să fie mutată spre satul Sânnicoară”, a mai spus Uioreanu.

 

Citește AICI ce a declarat Alin Tișe.

 

Centura Apahida trebuie DEMOLATĂ pentru a face loc PISTEI Aeroportului Cluj. EROARE de 10 milioane de euro

Comentarii Facebook