Tribunalul Cluj, bland cu cei 6 politisti din dosarul "MITA la RADAR": Soferii invinuiti ca dau SPAGA


Judecatorul de la Tribunalul Cluj, care a decis ca cei sase politisti retinuti in dosarul 'Mita la Radar" sa fie cercetati in stare de libertate, a dat vina si pe soferi, pentru ca dau spaga politistilor de la rutiera.

Cei sase agenti de la Biroul Drumuri Nationale din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Cluj au fost retinuti in 14 martie, dar judecatorul Marius Lupea a decis ca pot fi cercetati in stare de libertate, pentru ca nu reprezinta pericol public.

"Amploarea faptelor lor a fost relativ redusa, relevata de perioada scurta in care s-a derulat aceasta activitate, aproximativ 2 luni, de numarul redus de acte de luare de mita comise de acestia, intre 2 si 7 astfel de acte de luare de mita, de sumele de bani relativ mici, de ordinul zecilor sau sutelor de lei, pretinse ori aceptate de inculpati pentru a nu proceda la sanctionarea contraventionala a unor contravenienti, persoane care, de cele mai multe ori provoaca acest comportament infractional, prin initiativa de a se "intelege" cu politistii pentru a nu fi sanctionati contraventional, (...) reies probe ca lasarea lor in libertate nu poate prezenta un pericol", precizeaza judecatorul in motivare.

Judecatorul Lupea a mai precizat ca soferii care se ofera sa dea spaga agentilor de la rutiera, "prolifereaza acest fenomen infractional", deoarece au tot interesul sa scape de sanctiuni sau de ridicarea permisului.

Magistratul a mai precizat ca masura arestarii ar fi fost prea drastica, tinad cont de faptul ca cei sase politisti au fost pusi la dispozitia IPJ Cluj si nu mai lucreaza pe teren, nemaiputand comite alte fapte de coruptie.

Procurorii au mai spus ca agentii de circulatie primeau spaga sume cuprinse intre 10 euro si 700 de lei de la soferi, dar chiar si un bax de bere.

 

Politistii din Cluj au luat MITA un BAX de BERE! Vezi toate acuzatiile

Comentarii Facebook