Politistii din Cluj au luat MITA un BAX de BERE


Unul dintre politistii din dosarul MITA la RADAR au cerut si primit din partea unui sofer prins in trafic "un bax de 23 de cutii de bere".

Potrivit referatului de arestare intocmit de procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj, cei 6 politisti din cadrul Biroului Drumuri Nationale - Serviciul Politiei Rutiere Cluj au luat mita de la zeci de soferi. Agentul Mihai Radu Muresan a cerut si primit chiar si un bax de bere.
 
"Mihai Radu Muresan (n.red. FOTO) - In cursul zilei de 1 februarie 2012, in timp ce efectua serviciul impreuna cu Manzat Tudor Alin pretind si accepta remiterea unui bax de 24 de cutii de bere, iar pe fondul exercitarii atributiilor de serviciu impreuna cu Soran Victor si Todorut Rares Ciprian, din cursul noptii de 27/28 ianuarie 2012, in mod similar accepta plata sumelor de 50 de euro si respectiv 50 de lei de la persoane pe care nu le-a sanctionat contraventional", precizeaza procurorii clujeni.

 

 

De asemenea, despre Ioan Muresan, un alt agent cercetat, procurorii spun ca "in cursul zilei de 30 ianuarie 2012, in timp ce efectua serviciul cu Victor Soran pretind si accepta sumele de 50 de lei si 40 de euro de la participantii la trafic, fara a intocmi forme de sanctionare contraventionala. In mod similar, in cursul zilei de 31 ianuarie 2012, accepta plata sumelor de 200 de lei si respectiv 700 de lei de la persoane pe care nu le-a sanctionat contraventional. Mai mult, pe fondul exercitarii atributiilor de serviciu impreuna cu Victor Soran si Rares Todorut, din cursul zilei de 9 februarie 2012, in mod similar accepta plata remiterea sumei de 300 de lei".

Agentul Victor Soran a incasat si el sume de bani in timpul perioadei in care s-a facut filajul. "In cursul zilei de 30 ianuarie 2012, in timp ce efectua serviciul impreuna cu Ioan Muresan pretind si accepta plata sumelor de 50 de lei, 10 euro de la participantii la traficul rutier, fara a intocmi forme de sanctionare contraventionala. In mod similar, in cursul zilei de 31 ianuarie 2012 plata sumelor de 200 de lei si respectiv 700 de lei de la persoane pe care le-a sanctionat contraventional. Mai mult pe fondul exercitarii atributiilor de serviciu, impruna cu Radu Mihai Muresan si Rares Cirprian Todorut, din cursul noptii de 27/28 ianuarie 2012, in mod similar accepta plata sumelor de 50 de euro si respectiv 50 de lei de la persoane pe care nu le-a sanctionat contraventional, iar in cursul zilei de 9 februarie 2012, in exercitarea atributiilor de serviciu, impreuna cu Ioan Muresan si Rares Ciprian Todorut, accepta remiterea sumei de 300 de lei".

 

Dan Alb "in timp ce efectua serviciul impreuna cu Sucala Adrian Vasile pretind si accepta plata sumei de 100 de lei de la un cetatean italian si respectiv de la alti doi participanti la traficul rutier - cate 100 de lei, fara a intocmi forme de sanctionare contraventionale. In mod similar, in cursul zilei de 6 februarie 2012 accepta plata sumei de 50 si respectiv in cursul zilei de 10 februarie 2012 accepta remiterea sumei de 100 de lei tot de la persoane pe care nu le-a sanctionat contraventional. Exercitarea atributiilor de serviciu fiind exectuata impreuna cu Sucala Adrian Vasile".

 

Agentul Adrian Sucala este acuzat de aceleasi practici. "In 29 ianuarie 2012, in timp ce efectua serviciul impreuna cu Alb Dan Dorin pretind accepta plata sumei de cate 100 de lei de la un cetatean italian si respectiv de la alti doi participanti la traficul rutier - cate 100 de lei. In mod similar, in cursul zilei de 6 februarie 2012, accepta plata sumei de 50 de lei si respectiv, in cursul zilei de 10 februarie 2012, accepta remiterea sumei de 100 de lei tot de la persoane pe care nu le-a sanctionat contraventional", au mai precizat procurorii.

 

Agentul Catalin Lupas a solicitat si el bani de la soferi, sume cuprinse intre 20 si 50 de lei.

 

Cei 6 politisti nu au fost arestati de judecatorii Tribunalului Cluj, fiind cercetati in stare de libertate. Procurorii au facut recurs la aceasta decizie.

 

Politistii clujeni din dosarul "MITA la RADAR" au fost ELIBERATI de judecatorii de la Tribunalul Cluj

 

Cercetarile au pornit din 2011, cand "a fost inregistrata la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj o lucrare penala, ca urmare a activitatilor investigative efectuate de ofiterii D.G.A. in cauza au fost formulate mai multe denunturi de catre persoane care au dat bani cu titlu de mita unor lucratori de politie in scopul de a nu fi sanctionate pentru comiterea unor fapte la regimul circulatiei.

Procurorul de caz a delegat cadrele Serviciului Judetean Anticoruptie Cluj sa efectueze acte procedurale in cauza, fiind identificati opt agenti de politie implicati in comiterea unor infractiuni de luare de mita, complicitate la luare de mita, fals intelectual", au precizat ofiterii DGA Cluj.

Sase agenti au fost retinuti in 14 martie si dusi la mandat, dar instanta a respins propunerea, dispunand masura interzicerii de a parasi tara, pe o perioada de 30 zile.

 

Politistii spagari de la Rutiera cereau si 100 de euro pentru a nu suspenda un permis

Comentarii Facebook