Tișe vrea să amendeze drumarii Clujului: „Firmele nu înțeleg nici acum că orice ban plătit amendă este luat din profitul lor”


Prima ninsoare serioasă din Cluj a creat probleme în mai multe zone din județ. Președintele Consiliului Județean spune că firmele care deszăpezesc Clujul nu au intervenit ca la carte, motiv pentru care vor primi sancțiunile corespunzătoare.

„Am avut și avem câteva zone cu probleme în județ. Noaptea trecută a nins aproape peste tot. Sau dacă nu a nins consistent, se circulă în condiții de iarnă. Am avut probleme pe loturile de la Huedin spre zona de munte. De asemenea, am avut probleme pe lotul de la Gilău și Turda unde au fost întârzieri în intervențiile utilajelor. Au mai fost probleme pe raza comunei Chinteni și în comuna Săvădisla. Din cauza viscolului nu s-a putut interveni eficient. Au fost și drumuri blocate pentru câteva minute.

S-a creat gheață pe unele drumuri. Am avut și un incident cu două mașini de intervenții care s-au desfășurat pe raza comunei Chinteni. A fost nevoie de intervenția altor utilaje din alte zone pentru a elibera carosabilul. Pentru prima dată în acest an au fost probleme pe drumurile județene. Utilajele noastre sunt pe teren în continuare. Ne vom aștepta la tot mai multe probleme pentru că va cădea cât mai multă zăpadă.

Nu am fost mulțumit de intervenția firmelor. Pe niciun tronson nu s-a intervenit ca la carte. Deja am cerut colegilor de la Direcția de Drumuri să aplice sancțiuni contractuale. Din păcate, firmele nu înțeleg nici acum că orice ban plătit amendă este luat din profitul lor. Realizez exact ce probleme au firmele. Realizez cum își împart teritoriul și cum duc utilajele în alte zone pentru a face față concurenței. Nu am speranțe întotdeauna că vor interveni pe toate sectoarele”, a declarat Alin Tișe, la un post de radio local.

Vezi și: Ce firme fac deszăpezirea în Cluj-Napoca, în 2023 - 2024

Comentarii Facebook