Avertizare meteo ANM de ninsori însemnate cantitativ și viscol! Zona de munte a Clujului vizată de COD GALBEN de vreme rea


Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări meteo cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol, valabile marți și miercuri în România. Este afectată de Cod Galben de vreme rea și zona de munte a județului Cluj.

O avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ, vânt puternic și viscol a fost emisă pentru intervalul 28 noiembrie, ora 10:00 – 29 noiembrie, ora 08:00. 

În intervalul menționat, la munte, mai ales la altitudini de peste 1500 m, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă vor fi local de 20...35 l/mp. 

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60...75 km/h și vor fi intervale cu viscol și vizibilitate redusă. 

Intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 45...50 km/h vor fi și în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei și în estul Munteniei. 

A doua avertizare meteo de vânt puternic va fi valabilă în intervalul 28 noiembrie, ora 14:00 – 29 noiembrie, ora 10:00. În intervalul menționat, în Dobrogea vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55...60 km/h și izolat de peste 70 km/h pe litoral.

harta.jpeg

Comentarii Facebook