Teapa Janis Stuf? Patronii clubului refuza sa plateasca pagubele incendiului din 2010 - VEZI imagini noi cu incendiul VIDEO

 

Patronii clubului Janis Stuf au fost dati in judecata de proprietarii cladirii de pe strada Victor Babes, unde a functionat localul ars in incendiul din 28 martie 2010. Adrian Muntean si Florin Opris sunt acuzati ca vor sa dispara fara a plati daunele in urma incendiului.

Ioan Popa, proprietarul cladirii, a declarat ca de un an duce un adevarat razboi cu cei doi patronii au clubului Janis, care refuza sa isi platesca chiria restanta din aprilie 2010, dar si sa achite pagubele produse de incendiul devastator de la inceputul anului trecut.

"Ei cauta tot felul de chichite in contractul de inchiriere. Vor sa gaseasca nereguli si asta doar ca sa nu plateasca chiria. Pana in prezent nu mi-au platit din aprilie 2010. Nu au platit nici reparatiile din urma incendiului, nimic. Nu se stie cauza incendiului. Am cerut o expertiza de la specialisti pentru a se stabili exact cauza incendiului", a declarat Ioan Popa.

El sustine ca i-a avertizat pe Adrian Muntean si Florin Opris despre pericolul izbucnirii unui incendiu in imobilul de pe strada Victor Babes, dar ca nu a fost ascultat.

"Eu i-am avertizat, verbal, ca acolo se poate intampla oricand ceva. Inainte de incendiu am fost acolo si am vazut cum arata localul. Am facut proba in fata mai multor martori: 'Uite domnule cum arde. Pe fiecare treapta erau luminari, cu flacara deschisa lucru pe care si pompierii l-au interzis. De ce nu a facut nimeni nimic, nici o autoritate? Au facut multe lucrari fara aprobarea noastra. Noi am facut multe adrese la autoritati in privinta acestor nereguli", a mai povestit Ioan Popa.

Clubul Janis Stuf a fost redeschis la cateva luni de la producerea incendiului, dar a functionat numai la parter. In luna martie 2011, insa, Adrian Muntean si Florin Opris au decis sa "spele putina" si sa se mute in Piata Unirii. Ei sunt acuzati ca au "uitat" sa isi plateasca chiria si sa predea cheile de la cladirea de pe strada Victor Babes.

"Acum se muta fara sa mai plateasca nimic. Ei au modificat fara proiecte instalatiile electrice si au facut tot felul de lucruri. Ei nu au vrut sa protejeze constructia. Din 2 august 2010 am fost acolo cu oamenii mei si am facut lucrari de reparitie si consolidare. Smulg prizele din perete. Ei nu vor sa plece. Am primti niste telefoane de la ei ca intr-o luna pleaca. Asta ar fi trebuit sa se intimple in ianuarie-februarie si acuma suntem in aprilie si ei nu vor sa ne dea cheile", a mai spus Ioan Popa, proprietarul cladirii.

Acesta a facut plangere penala pe numele celor doi patroni ai Janis pentru distrugere si i-a dat in judecata la Tribunalul Comercial pentru recuperarea pagubei.

 

Avocatul patronilor Janis Stuf, Alin Laurentiu, a declarat in 30 martie ca pagubele produse in urma incendiului de la clubul Janis Stuf sunt de circa 800.000 de lei, dar este vorba de o estimare preliminara.

 

Proprietarul imobilului sustine, insa, ca daunele sunt mult mai mari, intrucat structura de rezistenta a cladirii a fost afectata, nu numai bunurile care se gaseau in interior. "Refuza sa plateasca refacerea cladirii, dar si sa ne returneze cheile. Asa se face ca am ramas acuma si fara bani si fara imobilul nostru. Ne vom cauta dreptatea in instanta", a incheiat Ioan Popa.

 

Adrian Munteanu, unul dintre patronii clubului, a declarat pentru Stiri de Cluj ca nu a mai platit chiria la imobilul de pe Victor Babes pentru ca Ioan Popa nu si-a respectat contractul de inchiriere.

"In iulie 2009, am inchiriat spatiul stiind ca nu era autorizat. Proprietarul imobilului, Ioan Popa, s-a angajat ca pana in luna septembrie 2009 va obtine toate autorizatiile de la primarie. Nu a facut acest lucru si dupa producerea incendiului am activat clauza pe care o aveam in contract si care specifica faptul ca putem cere despagubiri de 5.000 de euro pe luna", a declarat Adrian Muntean.

 

In legatura cu despagubirile solicitate de Ioan Popa pentru cladirea distrusa in incendiu, Adrian Munteanu a declarat ca nu va achita niciun leu pentru ca "daca imobilul ar fi avut autorizatie, noi am fi putut sa il asiguram si toate pagubele ar fi acum platite de firmele de asigurare. Ioan Popa este un tepar si se stie ca obisnuieste sa construiasca totul fara autorizatie. La cladirea de pe strada Victor Babes a tot adaugat etaje fara autorizatie. In plus, incendiul a izbucnit chiar la improvizatiile facute de el, la un frigider pe care il avea in mansarda si pe care il foloseam noi".

 

Adrian Munteanu a mai precizat ca intre firma lui si Ioan Popa exista un contract valabil 10 ani, asa ca nu are de ce sa predea cheile imobilului de pe strada Victor Babes. "Noi mai avem 8 ani de contract. Nu avem, de ce sa plecam pentru ca trebuie sa incasam de la Popa circa 100.000 de mii de euro pentru nerespectarea contractului", a mai afirmat Munteanu.

 

 

Citeste si...

Paguba de aproape 800.000 de lei in incendiul de la Janis Stuf

Clubul Janis Stuf, mistuit in incendiu duminica dimineata, functiona ilegal - VIDEO

Incendiu la clubul Janis Stuf. Localul a ars din temelii. Trei etaje sunt scrum si focul s-a extins si la cladirea invecinata - VIDEO

Comentarii Facebook