Miercuri 24 Aprilie

Suspectii jafului de la Banca Transilvania raman dupa gratii. Procurorii acuzati ca au ascultat telefoanele


Suspectii jafului de la Banca Transilvania raman in arest, dupa ce judecatorii de la Tribunalul Cluj au respins cererea avocatilor de inlocuire a masurii de arestare preventiva cu cea de interdictie de parasire a localitatii.

La infatisarea de astazi aparatorii celor doi tineri au dezvaluit faptul ca procurorii au ascultat convorbirile telefonice dintre ei si parintii tinerilor. Este vorba de apelurile date imediat dupa retinerea lui Bogdan Baciu si Andrei Hosu de mama ultimului, Doina Hosu, care a purtat discutii cu avocatii.

"Cartela telefonica de pe care au fost date apelurile nu are legatura cu inculpatul Andrei Hosu, deoarece abonamentul a fost facut pe numele mamei sale. Procurorii au ascultat tot ce a vorbit Doina Hosu cu noi, ce strategii de aparare am formulat si desigur nu putem sa nu ne gandim ca informatiile ar fi putut fi folosite impotriva noastra", a declarat Vlad Hosu, unul dintre avocatii care ii apara pe cei doi tineri.

Doua din cele opt volume ale dosarului contin transcrieri dupa inregistrarile telefonice, iar intre acestea sunt si cele purtate de mama lui Andrei Hosu si avocati, imediat dupa retinerea tanarului.

Andrei Hosu si Bogdan Baciu au fost retinuti in luna ianuarie si sunt principalii suspecti in cazul jafului de la Banca Transilvania. Ei sunt acuzarti ca in 13 februarie 2009 au patruns mascati in sucursala bancii din cartierul Manastur si au disparut in 66 de secunde cu suma de 70 de mii de euro. Cei doi tineri au sustinut inca de la inceput ca sunt nevinovati si ca au un alibi serios, in ziua jafului fiind in cu totul alta parte.

Comentarii Facebook