Primele cursuri de recalificare profesionala incep la Cluj peste o saptamana


Cu o intarziere de aproape trei luni, Centrul Regional pentru Formare Profesionala a Adultilor (CRFPA) incepe primele cursuri de recalificare pentru someri.

Directorul Centrului, Adrian Tinis, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca s-a inregistrat aceasta intarziere deoarece bugetul a sosit abia la sfarsitul lunii februarie. “Si cei de la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) au primit banii cu intarziere si nu au putut plati pentru examenele medicale ale somerilor care vor sa urmeze cursuri de recalificare, drept urmare noi nu am putut intocmi grupele”, a declarat Adrin Tinis.

El spune ca primul curs din acest an va debuta in 16 martie si va fi de pregatire a coafezelor. Alte patru cursuri, de manichiura, pedichiura, frizerie si cosmetica, vor incepe in aceasta luna. La aceste cursuri sunt inscrisi 100 de someri clujeni.

Adrian Tinis crede ca in acest an numarul de cursuri care vor fi organizate de CRFPA va fi similar cu cel de anul trecut. In 2009, 2.400 de someri din intreaga Transilvanie au absolvit cursuri de recalificare organizate de institutia care are sediul la Cluj.

In prezent, in judetul Cluj sunt peste 22.000 de someri, rata somajului ajungand la 6,5 %.

Comentarii Facebook