Spitalul Regional de Urgenta, construit la Floresti si cu bani privati! Unitatea va "absorbi" Spitalul Clinic Judetean Cluj - VIDEO


Spitalul Regional de Urgenta va fi construit la Floresti si cu bani privati, urmand sa "absoarba" Spitalul Clinic Judetean Cluj, a anuntat premierul Emil Boc.

Primul ministru a declarat ca s-a gasit solutia mutarii depozitului de munitie din Floresti, iar pe retepectivul teren va fi construit spitalul.

"Am gasit pana la urma si rezolvarea cu mutarea depozitului de munitie de la Floresti pentru ca terenul sa fie in deplinatatea utilitatii lui si am alocat resursele bugetare necesare prin Ministerul Apararii, in vederea mutarii depozitului.

Ieri (n.red. miercuri, 16 februarie), am discutat lista proiectelor de parteneriat public-privat pe care Guvernul o va lansa oficial la inceputul lunii martie. Sase Spitale Regionale de Urgenta fac parte din prioritatile guvernului in privinta parteneriatelor public-privat. Printre cele sase, primul este Clujul. De ce? Pentru ca aici este foarte simplu. Trebuie doar sa asiguram infrastructura aferenta, sa organizam licitatia, pentru ca transferarea Spitalului Clinic Judetean, care acum functioneaza in diverse sectii, intr-o locatie noua, nu pune problema atat de grava pe care ar pune-o in situatia in care ai construi un spital nou care sa nu aiba clientii asigurati.

Aici transferul de la Casa de Asigurari doar se transfera. De la ce avem aici pe Clinicilor, mutam la Floresti si reunim toate sectiile intr-o structura coerenta
", a precizat premierul Emil Boc.

Premierul a spus ca in alte parti, unde spitalele vor trebuie formate de la zero va fi mai greu.

"In alte parti este problema ca se doreste constructia de spitale regionale private, dar nu au siguranta clientilor si cer statului sa le asigure un anumit procent de clienti. 

Statul nu isi poate permite in parteneriat public-privat sa vina cu asigurare de acest gen, pentru ca acela nu mai e parteneriat. Inseamna ca isi asuma riscul statul si atunci intram pe deficit. Nu ne permite Uniunea Europeana. Insa, aceste spitale care vin si doar modernizeaza niste structuri astazi grele, stim ce inseamna ca mergi astazi cu salvarea prin centrul Clujului ca sa ajungi la spitalul de pe Clinicilor. Transferarea acestor sectii intr-o structura moderna la intersectia cu Autostrada Transilvania, intr-o componenta regionala nu va avea aceasta problema a finantarii, pentru ca ea exista si in momentul de fata, doar ca ea va fi la alte standarde
", a mai spus Emil Boc.

Premierul a declarat ca licitatia prin care va fi stabilita firma cu care Consiliul Judetean Cluj va construi in parteneriar Spitalul Regional de Urgenta ar trebui sa fie organizata pe plan local.

"Nu am studiat in detaliu legea, dar cred ca este normal sa fie lasata la nivelul autoritatilor locale sa isi selecteze partenerul cu care vor colabora. Repet, va fi o chestiune ce se va reglementa pe parcurs. Eu sunt optimit in privinta realizarii spitalului regional de urgenta", a mai spus Emil Boc.


Citeste si...

Spitalul Regional de Urgenta Cluj, construit din fonduri private! Alin Tise cauta de un an firme care sa investeasca 120 de milioane de euro

Comentarii Facebook