Spitalul Regional de Urgenta Cluj, construit din fonduri private! Alin Tise cauta de un an firme care sa investeasca 120 de milioane de euro


Spitalul Regional de Urgenta Cluj ar putea fi construit din fonduri private, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Acesta a declarat ca negocierile vor fi incepute cu investitorii privati din luna mai. Un anunt similar a fost facut de Alin Tise si in 17 ianuarie 2010, cand presedintele Consiliului Judetean Cluj sustinea ca vrea sa caute investitori pentru construirea Spitalului Regional de Urgenta.

"Viitorul spital de urgenta va costa circa 120 de milioane de euro, va avea 800 de paturi si va fi dotat cu un heliport. In termen de doua-trei luni, pana in aprilie - mai, putem incepe negocierile cu un investitor privat. Aceasta este dorinta noastra, de a construi din bani privati acest obiectiv, iar investitorul isi va recupera banii din administrarea spitalului", a declarat Alin Tise.

Spitalul va "gazdui" toate sectiile de urgenta din unitatile sanitare clujene.

"Vor fi sectii de urgenta din oras care vor trebui mutate aici, trebuie asigurate conditii pentru cei care vor munci la Spitalul Regional de Urgenta. Va trebui sa aducem si medici specialisti. E un proiect extrem de complex, in care va trebui sa tinem seama de multi factori", a mai completat Alin Tise.

Spitalul Regional de Urgenta a fost mutat pana acum in mai multe locatii. In 2010 s-a vorbit ca ar putea fi construit in parcul Tetarom, dar spre finalul anului a fost relocat in Floresti, pe un teren de 14 hectare din comuna Floresti, care a apartinut unitatii militare din localitate.

Comentarii Facebook