Sorin Apostu revine la catedra de la USAMV Cluj

 

Sorin Apostu a depus o cerere pentru a fi preda din nou la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca. Aceasta a fost aprobată.

 

Purtătorul de cuvânt al USAMV Cluj, Cristina Pocol, a confirmat că Sorin Apostu, eliberat în luna septembrie, se va putea întoarce la catedră. ”După această decizie, domnia sa poate să îşi reia cursurile în funcţie de orarul facultăţii”, a declarat, luni, Cristina Pocol, conform Mediafax.

 

Sorin Apostu a absolvit în anul 1993 Universitatea de Ştiinţe Agricole si Medicină Veterinară Bucureşti, Facultatea de Medicină Veterinară. El predă la USAMV Cluj din anul 2007, fiind titularul disciplinelor Microbiologia produselor alimentare, Boli transmisibile prin alimente la om, Managementul siguranţei alimentare şi preda cursuri de Microbiologia Produselor Alimentare, respectiv Controlul Calităţii Produselor Alimentare.

 

Apostu a fost arestat în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, fiind acuzat de fapte de corupție.

 

Potrivit DNA, Sorin Apostu a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

 

Alături de fostul primar a fost acuzat și Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A, pentru dare de mită în formă continuată (18 acte materiale), participaţie improprie la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale).

 

Sorin Apostu și-a dat demisia din funcția de primar în 15 februarie și a fost eliberat din arest numai în 28 septembrie 2012.

 

Sorin Apostu a ajuns la Cluj-Napoca. VEZI primele imagini și ce a spus - VIDEO și FOTO

Comentarii Facebook