Sorin Apostu ar putea scăpa de închisoare. VEZI explicațiile

 

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, ar putea să scape de pedeapsa de trei ani de închisoare și să primească o pedeapsă mult mai blândă, putându-se ajunge chiar la o condamnare cu suspendare. 

 

Avocații lui Sorin Apostu au făcut recurs la sentința Curții de Apel Târgu Mureș din 26 iulie, iar cauza va fi judecată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 18 martie. 

 

Avantajul fostului primar este că din 1 februarie 2014 vor intra în vigoare noile coduri penale, care prevăd pedepse mai blânde pentru fapte de corupție. Specialiştii în drept penal şi în procesul penal spun că Noul Cod Penal prevede pedepse mult mai mici pentru fapte de corupţie şi cum în procesele penale se aplică întodeauna legea penală mai favorabilă şi Sorin Apostu ar putea avea parte de acest lucru. Spre exemplu, la luare de mită, în actualul cod pedeapsa era între 3 şi 12 ani, iar în noul cod pedeapsa este între 2 şi 7 ani. Pentru traficul de influenţă, în actualul cod era prevăzută o pedeapsă între 2 şi 10, iar în noul cod, pedeapsa este între 2 şi 7 ani. Specialişti în drept spun că aceste prevederi din Noul Cod Penal l-ar putea avantaja mult pe Sorin Apostu, existând şansa să obţină o pedeapsă chiar cu suspendare, scrie ziarulfăclia.ro.

 

Sorin Apostu a fost condamnat la Curtea de Apel Târgu Mureş la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la spălare de bani în formă continuată, la un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru primire de foloase necuvenite şi la opt luni de închisoare cu executare pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu denunţătorul Aspazia Droniuc.

Comentarii Facebook