Scuterist nepalez, lovit de o mașină pe strada Avram Iancu - FOTO


Un livrator de mâncare din Nepal, care circula pe un scuter, a fost lovit de un autoturism pe strada Avram Iancu. 

Accidentul s-a produs miercuri, 30 august, în jurul orei 15.00.

Fotografia a fost postată pe un grup de Info Trafic din Cluj-Napoca, iar comentariile au explodat. Modul în care circulă livratorii de mâncare în Cluj-Napoca lasă mult de dorit. 

Nu vreau nici sa apăr și nici să acuz pe nimeni în mod direct, dar livratorii de mâncare pe motocicletă / scuter / bicicletă nu prea respectă regulile de circulație. De mai multe ori am pățit atât ca pieton cât și ca șofer să-mi sară în față unul dintr-ăsta. Probabil în țările asiatice de unde vin ei de obicei așa se circulă deoarece altfel nu-i înțeleg de ce circulă așa”.

Astia toti au venit cu contracte in constructii sau servicii. Instant cum ajung in tara nu se prezinta la munca si fac delivery nu-i expulzeaza nimeni. Stiu ca multi au facut credite de mii de euro sa ajunga in Romania Europa cu gandul sa o uscheasca in vest dupa o perioada. Aceasta este migratia legalizata de statul Roman la care fac referire austriecii. Romania are un contingent extrem de mare de persoane non-UE la muncă. Este o afacere la limita legalității, extrem de avantajoasă. Cei care i-au adus cu contracte trebuie să răspundă pentru ei, dar.... ITM- ul controlează doar la șicanarea firmelor românești și tuturor acestora le plătim noi orice problema de sănătate, nu? Inclusiv spitalizarea acestuia, cine i-a făcut asigurare de sănătate pentru non-rezidenți, non- UE?”.

Ar trebui ca toți participanții la trafic, să aibă un document, care să ateste că au dreptul la circulație pe drumurile publice! Nu este corect să fie trași la răspundere, doar conducătorii auto, iar restul care circulă pe drumurile publice, să aibă dureri la bască!”.

No...saracu'. Pe asta l-o pleznit! Ce sa zic? De trei ori am patit-o. O dată, în Zorilor ne-a tăiat unu cale în plin trafic, de eu era sa fac cu inima (ce a fost la gura soțului nu mai zic). Iar cei doi făceau slalom pe Calea Turzii la urcare, zici ca erau în Nepal pe tarlaua lui tăticuțu lor. Și atunci ce ne mai mirăm? Oare nu vede nimeni că sunt un pericol?”.

Comentarii Facebook