Romania intra in recesiune tehnica, anunta Ministerul Finantelor


Ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi, a declarat ca Romania ar putea intra in recesiune tehnica, pe fondul conditiilor metro din ultima vreme. Astfel, majorarea bugetarilor ar putea sa fie amanata.

"In trimestrul intai avem din pacate aceasta nesansa a vremii, iar economia se pare ca se va contracta fata de ultimul trimestru din 2011, dar nu pentru ca s-a redus economia sau cererea, ci pentru ca nu s-a putut livra efectiv. Tehnic, este posibil sa intram in recesiune in primul trimestru, dar anualizat vom avea crestere (...) Fata de primul trimestru din 2011 estimam o crestere cu 1,5 - 2%", a spus Bogdan Dragoi.

Ministrul a mai spus ca majorarea salariilor bugetarilor va fi luata in discutie numai din aprilie, dar numai daca aceasta masura poate fi finantata in anii viitori.


Salariile bugetarilor ar putea fi reintregite! Basescu cere Guvernului sa gaseasca bani

Presedintele Traian Basescu a cerut in Parlament reintregirea salariilor bugetarilor din 1 iunie.

"La inceputul anului 2011, parte din sumele taiate din salariile bugetarilor au fost restituite. Cred ca este o datorie a mea si a dumneavoastra pentru ca undeva in jurul date de 1 iunie sa reintregim salariile bugetarilor (...) Veti avea suportul meu, daca talentul dumneavoastra si al Guvernului va fi pe masura momentului si nevoii de a restabili veniturile bugetarilor", a afirmat presedintele.

Seful statului a subliniat ca in luna ianuarie a fost colectat la buget un excedent fata de veniturile planificate, dar in februarie s-a inregistrat o scadere, tendinta care va continua si in martie, pe fondul problemelor provocate de caderile masive de zapada.

Traian Basescu s-a declarat increzator ca, majoritatea parlamentara si Guvernul, vor gasi resurse pentru reintregirea salariilor bugetarilor.

Comentarii Facebook