Tinerii arhitecti din Germania, expun la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca

 

Vernisajul expozitiei "Relatii externe – tineri arhitecti din Germania", are loc in 14 martie, la Muzeul de Arta Cluj-Napoca, incepand cu ora 18:00.

Temele expuse vor fi: arhitectura, urbanismul si spatiul public si sunt abordate intr-un mod original si complex. Expozitia, fiind una complexa, prezinta paisprezece proiecte ale arhitectilor din Germania, ce au concepute incepand cu 2004, cele mai multe dintre ele, in strainatate.

Exemplele alese din arhitectura, design interior, arhitectura din spatiul urban si peisagistica prezinta competentele unei generatii de tineri arhitecti.

Ele exprima modul tinerilor arhitecti de a lucra intr-un mediu nou si strain cu elemente de arhitectura deja existente, pe care le refolosesc si le modifica pentru a crea ceva nou. Contrar interesului global al mass–mediei fata de spectaculos si de cultul starurilor, aceasta expozitie prezinta proiecte arhitectonice inovative, care nu au nevoie de efecte speciale pentru a-si expune pragmatismul si care se potrivesc perfect locului pentru care au fost create. O parte a expozitiei este proiectul Piata Unirii din Cluj-Napoca, care a fost dezvoltat de biroul romano-german, Planwerk.

Expozitia prezinta Clujul ca exemplu de oras modern ceea ce capteaza si mai multa  relevanta eveimentului pentru Cluj.

Expozitia este organizata la Cluj-Napoca de catre Centrul Cultural German in colaborare cu Muzeul de Arta Cluj-Napoca in cadrul seriei de evenimente "Posibilitatile unui oras" in perioada 10-15 martie 2012.

Comentarii Facebook