Vineri 17 Septembrie

Rectorul UBB i-a dat replica Vioricăi Dăncilă: A ști o limbă străină e semn de mare bogăţie spirituală


Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) Cluj, Ioan-Aurel Pop, a declarat la ceremonia solemnă organizată în Anul Centenar al universității că ”a cunoaşte virtuţile, valorile şi încrederea în mai multe limbi e semn de mare bogăţie spirituală”.

Fostul premier Viorica Dăncilă a șocat pe toată lumea cu o declarație făcută la Timişoara: ”Să ştiţi că unii poate vorbesc foarte bine limba engleză şi îi apreciez pe toţi care vorbesc engleză, franceză, germană, orice limbă străină. Dar ţin mai puţin la această ţară. În limba engleză se duc şi spun foarte uşor la Bruxelles ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul, nu ceea ce, de fapt, ar trebui să susţină pentru această ţară”.

Ioan-Aurel Pop a precizat că multiculturalismul la UBB este prețuit și promovat. ”Valorile, virtuţile şi încrederea sunt aceleaşi, distinşi ascultători, şi în limba lui Petőfi, şi în limba lui Goethe, şi în limba lui Eminescu, chiar dacă numele lor îmbracă forme diferite. A cunoaşte virtuţile, valorile şi încrederea în mai multe limbi, chiar dacă esenţa lor o exprimăm astăzi cel mai des în engleză, e semn de mare bogăţie spirituală, conductibilă, cum am vrea noi cu toţii, nu numai spre multiculturalitate, ci spre interculturalitate. La UBB, vrem să ne cunoaştem reciproc, prin limbi şi culturi diferite, deşi tăria esenţelor vieţii e pentru toţi aceeaşi. Esenţele acestea cu forme particulare se însumează, se sintetizează şi se sublimează frumos în datoria vieţii noastre, trasată acum 100 de ani şi destinată cel puţin pentru următoarea sută de ani şi pentru toate secolele ce vor urma, în veacul vecilor. Gaudeamus igitur”, adăugat rectorul UBB.

Comentarii Facebook