Miercuri 24 Aprilie

Razboi intre Primaria Cluj Napoca si E.ON Gaz Distributie! Motivul: drumurile asfaltate sunt sparte "la nesfarsit"


Compania E.ON Gaz a anuntat ca a trimis Primariei Cluj Napoca o lista cu lucrarile pe care le va face in 2011. Reprezentantii administratiei locale sustin ca lista prevede lucrari pe 2012 si ca este "praf in ochi".

"Pentru corelarea lucrarilor de investitii, atat cat este posibil, cu cele ale Primariei Cluj Napoca, compania noastra a comunicat autoritatilor locale inca din luna februarie a.c. planul de investitii pentru anul in curs. E.ON Gaz Distributie continua si in acest an sa investeasca in municipiul Cluj Napoca, reabilitarea sistemului de distributie a gazelor naturale fiind absolut necesara pentru stabilizarea si imbunatatirea securitatii alimentarii cu gaz si a operarii sistemului de distributie in conditii de siguranta", anunta reprezentantii companiei.

Astfel, in 2 februarie, E.ON Gaz ar fi trimis administratiei locale un plan de investitii pentru anul in curs.

"Numai proiectele de reabilitare, fara sa luam in calcul proiectele de extinderi ale retelei din Cluj Napoca, vizeaza in principal inlocuirea de conducte si bransamente in lungime de peste 50 de kilometri cu conducte noi, de polietilena, cu o rezistenta si durata de viata superioara, valoarea investitiilor fiind de peste 23 de milioane de lei. Cele mai importante investitii se vor derula pe strazile Donath, Gruia, Maciesului, Tirnavelor, Cometei, Detunata si Traian Mosoiu", mai precizeaza oficialii companiei E.ON Gaz.

Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj Napoca, Oana Buzatu, recunoaste ca s-a primit o lista cu strazi, dar ca nicio lucrare nu ar urma sa inceapa in 2011. "Au spus ca in 2011 vor moderniza 60 de kilometri de conducte de gaz. In lista pe care ne-au trimis-o nu se specifica la nicio pozitie ca lucrarile vor incepe in 2011, ci numai din 2012. In aceste conditii nu stim unde vor lucra si pe ce strazi sa intervenim noi pentru a face moderniari si pentru a nu ne trezi cu drumul spart iarasi", a precizat Oana Buzatu.

E.ON Gaz a anuntat ca in 2010 au fost modernizati 50 de kilometri de retea, dar oficialii Primariei sustin ca, anul trecut, insumat echipele companiei de gaz nu au lucrat in total pe mai mult de 12 kilometri. "Am facut o analiza pentru ca in 2010 a fost un dezastru si am constatat ca nu ies kilometri anuntati de E.ON Gaz. Ei spun ca au modernizat 50 de kilometri si noua ne-au iesit in jur de 12. In total, anul trecut au efectuat 1.300 de spargeri, iar de la inceputul anului pana acum alte 529, ceea ce este prea mult", a mai spus Oana Buzatu.

Principala ingrijorare a municipalitatii este faptul ca, in urmatoarea perioada, va fi demarat programul de modernizare a 128 de strazi si nu va exista o corelare intre acest proiect si cel de refacere a retelei de gaz.

 

Vezi si...

120 de strazi din Cluj Napoca, modernizate in 2011 - 2013! VEZI unde se va lucra - VIDEO

E ON Romania, reclamata in Germania pentru ca a spart 529 de strazi din Cluj-Napoca, numai in 2011 VEZI FOTO

E.ON Gaz va sparge cu nemiluita strazile din Cluj-Napoca! In 2011, vor fi reabilitati 60 de kilometri de retea

Comentarii Facebook