E.ON Gaz va sparge cu nemiluita strazile din Cluj-Napoca! In 2011, vor fi reabilitati 60 de kilometri de retea


Compania E.ON Gaz Distributie a raspuns acuzatiilor aduse de Primaria Cluj Napoca potrivit carora sparge "fara sfarsit" strazile din oras: vom sparge in 2011 inca 60 de kilometri de drumuri.

"E.ON intelege nemultumirile autoritatilor locale de la Cluj Napoca, dar siguranta cetatenilor este prioritara. E.ON va reabilita si va extinde in acest an la Cluj Napoca peste 60 kilometri de retea de distributie a gazelor naturale, dupa ce anul trecut  a finalizat proiecte de modernizare si extindere pe o lungime de circa 50 km. Compania isi manifesta disponibilitatea pentru o mai stransa colaborare cu autoritatile locale", se arata intr-un comunicat al companiei.

Investitiile in reabilitarea retelei de gaze sunt facute tosmai pentru a reduce riscul prodicerii unor accidente, sustin reprezentantii E.ON Romania.

"E.ON Gaz Distributie continua sa investeasca in judetul Cluj si mai ales in municipiul Cluj Napoca, reabilitarea si extinderea sistemului de distributie a gazelor naturale fiind absolut necesare pentru stabilizarea, imbunatatirea securitatii si pentru racordarea de noi consumatori. Astfel, in judetul Cluj in acest an vor demara lucrari de reabilitare si extindere a retelei de distributie a gazelor naturale pe o lungime de peste 100 km, din care peste 60 de km doar in municipiul Cluj Napoca. Anul trecut, in Cluj Napoca au fost realizate proiecte pentru reabilitarea si extinderea retelei de distributie a gazelor naturale pe o lungime de circa 50 de km", se mai arata in documentul citat.

Conducerea companiei E.ON Gaz Distributie a mai mentionat ca intelege nemultumirile administratiei locale si regreta disconfortul pe care il pot crea lucrarile de modernizare, dar "trebuie ca autoritatile sa inteleaga, la randul lor, ca dincolo disconfortul creat, aceste lucrari sunt imperios necesare, pentru ca in definitiv este vorba de a ne asigura ca nu este pusa in pericol siguranta cetatenilor, acestia fiind beneficiarii finali ai investitiilor noastre si ai masurilor de siguranta care se aplica in domeniul distributiei gazelor naturale".
 
Primaria Cluj Napoca a reclamat in Germania, la compania mama, societatea E On Energie Romania pentru ca sparge "fara sfarsit" drumurile publice din oras. Numai in 2011, compania de distributie a gazelor naturale a efectuat 529 de spargeri: "Spre exemplu, pe strada Republicii, una dintre strazile centrale ale orasului, in anul 2010 s-au inregistrat 14 spargeri, iar in anul 2011, pana in data de 27 aprilie, 18 spargeri", subliniaza reprezentantii administratiei locale.

 

Citeste si...

E ON Romania, reclamata in Germania pentru ca a spart 529 de strazi din Cluj-Napoca, numai in 2011 VEZI FOTO

Comentarii Facebook