E ON Romania, reclamata in Germania pentru ca a spart 529 de strazi din Cluj-Napoca, numai in 2011 VEZI FOTO


Primaria Cluj Napoca a reclamat in Germania, la compania mama, societatea E On Energie Romania pentru ca sparge "fara sfarsit" drumurile publice din oras.

La finalul saptamanii trecute, administratia locala a expediat o scrisoare oficiala destinata conducerii companiei E On AG, respectiv directorului general, (CEO) dr. Johannes Tyessen. Mesajul a ajuns si la presedintele Consiliului de Administratie al E.ON Energie Romania, dr. Heinz Rosenbaum, precum si la directorul general, Dan Morari. "In cadrul scrisorii, se releva faptul ca unul din programele cele mai importante ale Directiei Tehnice din cadrul Primariei Cluj-Napoca , cel de reabilitare si modernizare a strazilor, este pus in pericol de numarul in crestere ingrijoratoare de interventii (avarii) realizate de E On la retelele edilitare subterane. Practic, orice sapatura pe o strada duce la scaderea duratei de viata, prezentand ulterior repararii strazii, numeroase rosturi de imbinare, care constituie punctele slabe ale infrastructurii rutiere", sustin reprezentantii Primariei Cluj Napoca.

"Numarul avariilor raportate de catre reprezentantii E-On Energie Romania este foarte ridicat, in perioada 01.01-27.04.2011 inregistrandu-se 529 de spargeri in municipiul Cluj-Napoca. Spre exemplu, pe strada Republicii, una dintre strazile centrale ale orasului, in anul 2010 s-au inregistrat 14 spargeri, iar in anul 2011, pana in data de 27 aprilie, 18 spargeri. Tinand cont de cele prezentate mai sus, va rugam sa aveti in vedere o analiza atenta a situatiei existente in municipiul Cluj-Napoca, atat din punct de vedere al lucrarilor de reparatii retele de distributie gaze naturale, cat mai ales din punctul de vedere al lucrarilor de inlocuire a retelelor cu durata de viata depasita, expirata ori la care s-au detectat avarii repetate. in particular, va rugam sa va ganditi la inlocuirea completa a retelei de pe strada Republicii, date fiind avariile repetate semnalate in aceasta zona. Unul dintre motivele pentru care acest mesaj este considerat de maxima urgenta si gravitate de catre noi este faptul ca in aceasta primavara, in urma unui efort de gestionare a fondurilor publice locale in conditiile economice actuale, am demarat doua noi mari programe de reabilitare si modernizare a drumurilor in Cluj-Napoca. Prin urmare, consideram de datoria noastra sa va cerem sprijinul ca aceste investitii din bani publici sa nu fie anulate de actiuni ulterioare de interventie in urgenta ale echipelor E-On Energie Romania" se arata in mesajul catre conducerea centrala a E On AG.

La finalul anului trecut, administratia locala a trimis un alt mesaj, care a fost urmat de vizita oficiala a directorului Virgil Metea, care a promis ca E-On "va incerca sa concentreze un program de investitii de inlocuire a retelelor de gaz, corelat cu programul de investitii in reabilitarea drumurilor publice".
 
La inceputul acestui an, Primaria a solicitat E-On lista investitiilor programate pentru 2011, pentru a putea corela noul calendar al lucrarilor la drumuri cu aceste lucrari de investitii anuntate in 2010. Pana in acest moment insa, lista investitiilor de refacere a conductelor de alimentare cu gaze naturale nu a fost comunicata institutiei, sustin reprezentantii administratiei locale.

 

Citeste si...

E.ON Gaz va sparge cu nemiluita strazile din Cluj-Napoca! In 2011, vor fi reabilitati 60 de kilometri de retea

Comentarii Facebook