Duminica 28 Aprilie

„Proprietatea voastră se termină la gard! Ați înțeles?”. Clujean revoltat de proprietarii care își pun pe gard marcaje de „parcare interzisă”


Clujenii se confruntă cu o problemă acută și persistentă a lipsei locurilor de parcare. Lucru care a început să creeze o serie de tensiuni în oraș. De la reclamarea vecinilor care le oferă parcarea chiriașilor, până la frustrarea din cauza amplasării semnelor de „parcare interzisă” pe garduri, oamenii sunt tot mai intoleranți unii cu ceilalți. 

Un șofer le bate obrazul celor care deși au spațiu în curte, continuă să-și parcheze mașinile în stradă, ocupând astfel locurile altora și mai și pun pe gard semnul de „parcare interzisă”.

„Rog a nu se înțelege greșit postarea. Nu am nimic cu proprietarii respectivi. Am ales doar câteva poze la întâmplare. Vreau doar să explic tuturor proprietarilor de imobile care practică astfel de semne că însuși gardul pe care aplică aceste marcaje este granița între proprietatea lor și domeniul public, atâta timp cât aveți o poartă de acces știm cu toții că poarta nu e voie s-o blocăm. 

În rest totul e cancan, proprietatea voastră se termină la gard! Ați înțeles? Ba mai mult, aveți grija cand ridicati stergatoare sau faceti pene. Gândiți-vă bine ca un geam termopan de la proprietatea dumneavoastră costă mai mult decât o pană…

Și totodată să vă fie rușine tuturor acelora care deși aveți spațiu în curte continuați să vă parcați mașinile în stradă ocupând locurile altora care chiar au nevoie de acel loc”, a transmis un clujean pentru Info Trafic Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca se confruntă cu o creștere demografică semnificativă în ultimele două decenii, în special datorită studenților și a industriei IT în dezvoltare. Această creștere a populației a condus la o explozie a numărului de mașini personale, depășind capacitatea infrastructurii de parcare existente. Numărul insuficient de locuri de parcare publice și private în raport cu cererea crescândă reprezintă o problemă majoră. Multe zone rezidențiale sau de birouri nu au infrastructură de parcare adecvată pentru a susține numărul mare de mașini, iar Primăria ignoră problema.

Comentarii Facebook