Duminica 28 Aprilie

Pescobar se joacă cu ”focul” la Cluj! Susține că a redeschis Taverna Racilor, dar ISU Cluj spune că problemele nu s-au remediat


Pescobar susține că amenda și închiderea localului de la Cluj s-au făcut pentru niște abateri de nimic. Realitatea este căPompierii clujeni au pus sigiliu pe localul Taverna Racilor, iar ruperea acestuia și reluarea activității este faptă penală.

Afaceristul a fost amendat cu 105.000 de lei și Taverna Racilor din Cluj a fost închisă pentru abateri mari. Cu toate acestea, Pescobar susține nu a încălcat grav legea..

În urma controalelor de prevenire efectuate premergător nopții trecerii dintre ani a fost controlat și localul amintit. În urma verificărilor specialiștilor ISU Cluj au fost constatate deficiențe și încălcări grave ale cerinței de securitate la incendiu. Astfel s-a constatat că în spațiul respectiv nu existau instalații cu rol de securitate la incendiu, care erau obligatorii pentru numărul de clienți găsiți în momentul controlului, iar terasa construită adiacent spațiului din incinta complexului comercial nu deținea autorizație de construire. În acest sens s-a aplicat o sancțiune contravențională de 105.000 lei și a fost aplicată măsura complementară de oprire a funcționării și de utilizare a spațiului respectiv”, a transmis ISU Cluj.

Pescobar a spus că Taverna Racilor din Cluj-Napoca a fost închisă pentru că terasa nu avea o ușă de exterior, nu pentru că a fost ridicată ilegal, fără autorizație. ”Anunțul anunțului este că este închisă locația de la Cluj, așa că dacă aveați rezervări nu mai veniți până nu vă anunță noi să veniți la tavernă înapoi. Eu zic că mai mult ca sigur de luni (n.red. 8 ianuarie 2024) iarăși vă putem primi la Taverna Racilor la Cluj. A fost o chestiune de, na, nu aveam o ușă, o evacuare la terasa din exterior, cam asta e situația. S-a reglementat deja acolo, s-a reglat chestia, s-a pus ușa și de luni vă primim înapoi la tavernă”, a declarat Pescobar.

ISU Cluj susține că nu a primit nicio notificare că Pescobar ar fi remediat problemele de la Cluj. ”Din punctul nostru de vedere, situația a rămas neschimbată. Noi nu am fost notificați de către ei până acum că ar fi remediat deficiențele.

Despre măsura complementară privind închiderea localului menționat au fost anunțate toate instituțiile abilitate. Inspectorii noștri nu au în atribuții și competențe să urmărească dacă este respectată interdicția impusă. O astfel de faptă se încadrează în altfel de abatere, care nu este constatată de noi”, precizează reprezentanții ISU Cluj.

Comentarii Facebook