Primarul din Căpușu Mare ar fi fost prins la BRACONAJ


Gheorghe Iancu, primarul din Căpușu Mare ar fi fost prins la braconaj alături de un alt bărbat, Toderaș Iancu.

Aceștia au fost prinși de o patrulă a secției 8 Poliție Rurală Huedin, vineri seara, după lăsarea întunericului, pe fondul cinegetic 47 Gilău, în zona localității Dângău Mare.

Gheorghe Iancu și Toderaș Iancu nu și-au putut justifica prezența pe fondul cinegetic, spun sursele citate. Aceștia nu aveau ce căuta pe fondul de vânătoare fără o serie de documente și fără un paznic de vânătoare, scrie Info Huedin.

Polițiștii au reținut arma și s-a deschis dosar penal pentru braconaj.

La data de 26 februarie, în jurul orei 21.30, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Căpușu Mare, care se deplasa pe DJ 108K, între localitățile Căpușu-Mare și Agarbiciu, împreună cu un bărbat de 43 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat, s-a constatat faptul ca pe bancheta din spate se afla o cutie în interiorul căreia a fost identificată o armă, având magazia de muniție montată pe aceasta. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj.

În urma verificărilor efectuate de aceștia, s-a stabilit faptul că cei doi au fost depistați pe fondul cinegetic, având asupra lor o armă de vânătoare și o autorizație individuală de vânătoare, necompletată cu privire la ieșirea în teren și fără a fi însoțiți de paznicul de vânătoare.

Totodată, s-a stabilit faptul că, bărbatul de 52 de ani este posesor legal de arme letale cu destinația vânătoare. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, bunurile identificate asupra bărbatului fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

153638658_1752501428258077_7491755293821278596_o.jpg

Comentarii Facebook